MedWatch

J&J vægelsindet om partners cancerkandidat

Amerikanske Jonhson & Johnson har udskudt en beslutning om, hvorvidt man vil trække sig eller støtte udviklingen af en biotekpartners cancerkandidat.

Kræft, blod, leukæmi, celler
Foto: Colourbox

Man må væbne sig med tålmodighed hos det amerikanske biotekselskab Geron Corporation. For partneren Johnson & Johnson har nu udskudt en beslutning om, hvorvidt man vil fortsætte parløbet med udviklingen af cancerkandidaten imetelstat eller trække stikket. Det skriver FierceBiotech.

J&J’s ubeslutsomhed betyder blandt andet, at kliniske studier med imetelstat mod knoglemarvskræftsygdommene myelodysplastisk syndrom og recidiverende eller refraktær myelofibrose vil fortsætte – uden at Geron kan vide sig sikker på lægemiddelkandidatens fremtid.

De to selskaber indgik i slutningen af 2014 et partnerskab med J&J-selskabet Janssen om netop imetelstat. J&J kører i øjeblikket to studier med lægemiddelkandidaten for at få flere data til at understøtte beslutningen om det næste skridt.

Hos Geron forventer man, at J&J venter på data fra myelofibrose-studiet, og at partneren nok til tage en beslutning ”i løbet af næste år”.

Janssen bygger videre på partnerskab trods udfordringer

Janssen-partner møder nye skuffelser med kræftmiddel

Presset biotekselskab indgår aftale for sidste pipeline-middel

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier