MedWatch

Tyskerne sætter hælene i overfor hurtigere medicingodkendelse

Det tyske rådgivende institut IQWiG er modstræbende over for udbredelsen af regulatoriske smutveje.

Tyskland, Europa, tysk, europæisk
Foto: Colourbox

Mens det europæiske lægemiddelagentur, EMA, er interesseret i at forfølge alternative ruter til godkendelse af nye lægemidler, er især ét af medlemslandene ifølge Reuters noget mere skeptisk.

EMA lancerede blandt andet i marts 2014 et pilotprojekt, der skulle resultere i hurtigere godkendelse af visse lægemidler i begrænsede patientgrupper. Da det to-årige pilotprojekt udløb, valgte man at holde døren åben til den regulatoriske smutvej, som bliver kaldt adaptive pathways.

Men det rådgivende institut IQWiG i Tyskland er ikke begejstret for denne tilgang til lægemiddelgodkendelse.

"Accelereret godkendelse på grundlag af reducerede data bør begrænses til særlige situationer. Men der er rimelig bekymring for, at det er hensigten at blive normen," siger Stefan Lange, vicedirektør for IQWiQ, til Reuters.

Det tyske marked bliver ofte af industrien betegnet som et særtilfælde, idet de tyske sundhedsmyndigheder ved flere lejligheder har vist sig meget lidt villige til at betale ekstra for nye lægemidler.

EMA holder døren åben til regulatorisk smutvej

Novo får igen en kold skulder i Tyskland

Medicinrådets direktør: Vi kan ikke bare opstille en algoritme for anbefalingerne

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier