MedWatch

Medicinrådets arbejdsbyrde nærmer sig fordobling

Antallet af sager, som Medicinrådet hvert år skal behandle vedrørende nye lægemidler og nye indikationer, ser ifølge Rådets eget sekretariat ud til at blive op mod dobbelt så højt som først antaget.

Foto: Ulrich Borch

Medicinrådet ser ud til at få endnu mere travlt end først antaget. For ifølge Dagens Pharma lyder vurderingen fra rådets eget sekretariat nu på, at man skal behandle 75 sager på nye lægemidler og nye indikationer på årsbasis.

Forventningen før rådets etablering for få måneder siden var ellers, at rådet skulle forholde sig til 35-50 sager årligt, og der er altså dermed potentielt tale om en fordobling af sagsomfanget.

Da Medicinrådets direktør Torben Klein i midten af december var oplægsholder til et MedWatch-morgenmåde, faldt snakken netop også på størrelsen af rådets organisation. Blandt de tilhørende var der dengang nervøsitet over, hvorvidt rådets skare af ansatte på godt 30 personer ville være i stand til at løfte arbejdsbyrden. Især når et organ som tyske IQWIG, som Medicinrådet eftersigende er blevet inspireret af, har godt fire gange så mange ansatte.

"Jeg er selvfølgelig meget optaget af, om det er den rette dimensionering af rådet. Men der er jo ingen der på forhånd ved, hvor tung en opgave det bliver at køre rådet. Det er skønnet, at vi skal behandle 30-50 nye produkter om året, og hvis det holder, og vi kan overholde en deadline på tre måneder, så bør det være nok," sagde Torben Klein dengang.

Rådet mødes i dag, torsdag, for ifølge Dagens Pharma blandt andet at drøfte prioriteringen af arbejdsopgaver og et ’Notat om estimeret tidsforbrug til sagsbehandling i Rådet’.

Danske Regioner kræver, at rådet senest kommer med en afgørelse tre måneder efter, at Europa-Kommissionen har givet markedsføringstilladelse til det nye lægemiddel, og det sætter pres på i organisationen.

Stormløb mod Medicinrådet

Medicinrådet i fuld gang

Medicinrådet har modtaget de første anmodninger

Lif: Medicinrådet skal holdes fast

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet siden en børsnotering i USA i 2015

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier