MedWatch

Medicinrådet i fuld gang

Virksomhederne holder det nye medicinråd fuldt beskæftiget. Indtil nu har rådet har drøftelser med medicinalvirksomhederne om anbefalingen af 21 nye lægemidler, skriver Dagens Pharma.

Foto: colourbox

I alt 21 lægemidler har indtil nu været på dagsordenen hos det nye medicinråd.

Det viser en aktindsigt, som Dagens Pharma har fået i en intern liste fra Medicinrådet.

Seks af de 21 lægemidler kommer fra Roche, mens Novartis har drøftet tre lægemidler med rådet og Pfizer og Shire to hver.

Lægemidlerne er til en bred vifte af indikationer, men de otte af dem er til onkologiske og hæmatologiske sygdomme, skriver Dagens Pharma.

Derudover har Medicinrådet haft drøftelser med medicinalvirksomhederne om ny medicin til leddegigt, multipel sklerose, hæmofili, hypoparathyreoidisme (nedsat af biskjoldbruskkirtlerne), HIV, stamcellemangel, psoriasis, atopisk eksem og mastocytose (ophobning af allergiceller i kroppen).

Nogle af de lægemidler, som Medicinrådet er i gang med at behandle, er dog fortsat fortrolige, fordi de er først i deres behandling hos det europæiske lægemiddelagentur, EMA.

Stormløb mod Medicinrådet

Medicinrådet er i gang

Medicinrådet har modtaget de første anmodninger

Forsiden lige nu

Nyt milliontab i Labflex

For andet år i træk viser regnskabet for laboratoriefirmaet Labflex et stort underskud. Ledelsen forventer for 2018 endnu et år med tab.

David Solomon lander nyt topjob

Mindre end tre måneder efter at være trådt tilbage som adm. direktør i amerikansk biotekselskab efter kontrovers om brug af et kreditkort er den tidligere Zealand Pharma-topchef David Solomon atter tilbage i direktørstolen. Denne gang i et britisk biotekselskab.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier