MedWatch

CRISPR-selskab vil rejse 622 mio kr

Et af de førende selskaber inden for brugen af den revolutionerende genredigeringsteknik CRISPR vil sælge ud af sine aktier, hvilket kan indbringe selskabet næsten 622 mio. kr. - eller mere hvis en overtegningsret udnyttes.

Der skal flere penge i kassen hos det amerikanske biotekselskab Editas Medicine, der er blandt de førende selskaber inden for brugen af den revolutionerende genredigeringsteknik CRISPR på lægemiddelområdet.

Selskabet har i denne uge annonceret, at man vil sælge en solid bunker aktier og dermed rejse et markant tocifret millionbeløb til sin videre udvikling.

I en pressemeddelelse skriver Editas, at man vil udbyde 4 mio. af sine ordinære aktier med en 30 dages option på at sælge yderligere 600,000 aktier. I prospektet, som er indsendt til de amerikanske børsmyndigheder, SEC, er der ikke oplyst nogen udbudspris på aktiesalget.

Men dagen efter lød det fra selskabet, at aktien vil blive tilbudt til en pris på 22,5 dollars stykket, og at salget af de 4 mio. aktier forventes at indbringe 90 mio. dollars - eller cirka 622 mio. kr. ved aktuelle valutakurser. Det kan ende endnu højere, hvis overtegningsretten udnyttes.

Det er vel at mærke inden diverse gebyrer til de investeringsbanker, der hjælper til med salget, herunder Morgan Stanley og J.P. Morgan.

God periode

Annonceringen af aktieudbuddet er blot den seneste i en række af gode nyheder for biotekselskabet.

I den forgangne måned betød en længe ventet juridisk afgørelse, at selskabets kernepatenter på CRISPR-teknologien opretholdes, hvilket sendte aktien betydeligt i vejret.

Og tidligere på ugen annoncerede selskabet et nyt samarbejde med medicinalselskabet Allergan, som giver en forhåndsbetaling på 90 mio. dollars.

Afgørelse deler patentrettigheder i CRISPR-tvist

CRISPR-aktie på himmelflugt efter patentsejr

Allergan og Editas skal lave genredigeret øjenmedicin

De ekstra millioner, som man nu går efter at kradse ind gennem aktiesalget, skal blandt andet bruges i forbindelse med den aftale.

Editas skriver således, at man vil bruge overskuddet til at finansiere prækliniske og kliniske studier for kandidaten LCA10 mod sygdommen Leber Kongenitte Amaurose (LCA) - en arvelig sygdom, der sætter ind i barndommen og kan gøre patienten blind – samt til andre programmer til behandling af genetiske og infektiøse sygdomme i øjet.

Det er netop denne kandidat og dette sygdomsområde, som aftalen med Allergan drejer sig om.

Herudover vil man bruge pengene til en række andre prækliniske programmer, blandt gennem et partnerskab med selskabet Juno Therapeutics, der udvikler en type immunterapi mod kræft baseret på modificerede immunceller kendt som CAR-T.

Editas svarer prompte tilbage i CRISPR-krigen

Eksperter åbner op for foster-redigering

Forskere finder CRISPR-teknologiens stopknap

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier