MedWatch

Europharma er tilbage i varmen hos Lægemiddelstyrelsen

Den danske parallelimportør Europharma har nu fået den fremstillertilladelse tilbage, som selskabet mistede i starten af året.

Foto: Colourbox

Esbjergensiske Europharma, der tidligere på året fik suspenderet dets fremstillertilladelse af Lægemiddelstyrelsen, har nu fået tilladelsen tilbage. Det oplyser Lægemiddelstyrelsen på dets hjemmeside.

Det var en inspektion den 13. december sidste år hos parallelimportøren, der fik styrelsen til at skride til handling. Hos Lægemiddelstyrelsen har man tidligere omtalt sagen, som en af de mest grelle sager, man har haft.

 Dansk parallelimportør får inddraget tilladelse efter "grelle" forhold 

Ved inspektionen fandt man flere lovovertrædelserne, der blandt omhandlede kompetencerne hos den såkaldte sagkyndige person, som er den eneste, der må frigive Europharma DK’s ompakkede produkter. Her fandt Lægemiddelstyrelsen også, at andre udover den sagkyndige har frigivet lægemidler og kvitteret for, at alt er i orden uden at have de rette kompetencer. Derudover stod produkterne ikke i et såkaldt frigivelsesregister, som de også skal.

Alvorlige afvigelser løst

Kravene fra Lægemiddelstyrelsens side har blandt andet været en ny direktør og en ny sagkyndig person.

Torben Hvingelby Pedersen, der ejer Europharma, er ikke længere adm. direktør, men derimod nu bestyrelsesformand i selskabet. Det er i stedet Jimmi Javed Christensen Malik, som nu kan kalde sig adm. direktør hos den danske parallelimportør.  Ifølge CVR-registret skete udskiftningen den 31. januar. Europharma har også ansat en ny sagkyndig.

 Europharma skifter ud på nøgleposter 

Den 8. marts var Lægemiddelstyrelsen på en opfølgende inspektion, "hvor det blev konstateret, at de tidligere alvorlige afvigelser var løst tilfredsstillende." Dog fandt man nye afvigelser, men selskabet har fremlagt en "tilfredsstillende plan for løsningen af de sidste afvigelser", hedder det på hjemmesiden.

Lægemiddelstyrelsen lægger i sin begrundelse for ophævningen af suspenderingen vægt på netop udskiftningerne på de centrale poster i selskabet. Samtidig har virksomheden også gennemført en kulturændring, lyder det.

"Virksomheden har arbejdet hårdt og seriøst for at få deres tilladelse tilbage og har vist en stor vilje til at ændre deres tidligere kultur. På den baggrund har vi nu givet dem tilladelse til at fremstille lægemidler tilbage. Men vi holder selvfølgelig stadig ekstra øje med virksomheden," udtaler teamleder for Lægemiddelstyrelsens inspektion Thomas Vestergaard Pedersen.

 Lægemiddelstyrelsen vil politianmelde Europharma 

 Amgros i klemme i Europharma-sag 

 Lægemiddelstyrelsen i tænkeboks efter whistleblowersag 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier