MedWatch

Dansk parallelimportør får inddraget tilladelse efter "grelle" forhold

En række alvorlige lovovertrædelser har nu ført til en suspendering af parallelimportøren Europharma DK's fremstillertilladelse. Et grelt tilfælde, kalder man det hos Lægemiddelstyrelsen, der blandt andet har fremsat krav om, at direktøren fjernes.

Det blev nok ikke den start på 2017, som man havde håbet hos den danske parallelimportør Europharma DK, der har hovedsæde i Esbjerg. For kun tre dage inde i det nye år har Lægemiddelstyrelsen suspenderet parallelimportørens fremstillertilladelse, hvilket betyder, at ”Europharma DK ApS fra dags dato ikke længere må udføre fremstillingsaktiviteter, herunder indkøbe lægemidler fra andre markeder med henblik på ompakning. Europharma DK ApS må ikke frigive eller distribuere deres lagerholdte lægemidler”, som det står på Lægemiddelstyrelsens hjemmeside.

Suspenderingen kommer efter en inspektion den 13. december sidste år, hvor styrelsen fandt flere lovovertrædelser, der strider imod god fremstillingspraksis (GMP – Good Manufacturing Practice.) Lovovertrædelserne omhandler blandt andet kompetencerne hos den såkaldte sagkyndige person, som er den eneste, der må frigive Europharma DK’s ompakkede produkter. Her fandt Lægemiddelstyrelsen også, at andre udover den sagkyndige har frigivet lægemidler og kvitteret for, at alt er i orden uden at have de rette kompetencer, forklarer enhedschef i Lægemiddelstyrelsen Merete Hermann over for MedWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier