MedWatch

Lundbeck-konkurrent rykker i fase 3 med demensmiddel

Et amerikanske biotekselskab, der er i direkte konkurrence med Lundbeck, har fået så opmuntrende resultater med en demenskandidat, at man nu forbereder et fase 3-forsøg.

Hjerne, neurologi,
Foto: Colourbox

Opmuntrende resultater med et demensmiddel får nu den amerikanske Lundbeck-konkurrent Axovant til at rykke videre i fase 3 med kandidaten. Det skriver FierceBiotech.

Lægemiddelkandidaten nelotanserin er blevet testet hos 11 patienter med Lewy body demens (LBD). Nelotanserin er udviklet til at tackle visuelle hallucinationer og søvnforstyrrelser, der kan hjemsøge personer med disse sygdomme. I fase 2-studiet viste lægemiddelkandidaten en signifikant forbedring af de såkaldte ekstrapyramidale symptomer, der er Parkinson-lignende effekter forårsaget af nervedegeneration i LBD.

Hos Axovant forventer man at opstarte fase 3-forsøget i andet halvår af 2017.

Selskabet har samtidig lægemiddelkandidaten intepirdine i fase 3. Intepirdine er en såkaldt 5-HT6-receptoragonist, der binder til 5-HT6-receptoren i hjernen. Denne kandidat bliver dog betragtet som et højrisiko-projekt efter lignende midler fra blandt andre Pfizer og danske Lundbeck er mislykkedes i senfaseforsøg. Hos Lundbeck er man dog endnu ikke helt klar til at idalopirdin på hylden, og har valgt at tage kandidaten tilbage i præklinikken for eventuelt at udvikle lægemidlet i en anden indikation end Alzheimers.

Lundbeck dropper ikke Alzheimer-flop fuldstændigt

Lundbeck-rival: Fejlet studie forventet

Axovant starter forsøg med potentiel blockbuster

Amerikansk bioteknotering genopliver Lundbeck-konkurrent

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier