MedWatch

Biogen-blockbuster får advarsel om leverskader

De amerikanske lægemiddelmyndigheder har sat en advarsel om potentielle leverskader på en af Biogens blockbustere, der alene i tredje kvartal havde et salg på 1,03 mia. dollars og tråde til et dansk biotekfirma.

Foto: Colourbox

Biogens skleroseblockbuster Tecfidera kommer nu med en advarsel om potentielle leverskader. Ifølge Reuters drejer det sig leverskader, der kan kræve hospitalsindlæggelse, men tegn på leverskader fortager sig, så snart patienter stopper med at indtage lægemidlet.

"Kliniske signifikante tilfælde af leverskader er blevet indrapporteret i patienter, som har været behandlet med Tecfidera, efter det er blevet godkendt til markedsføring. Begyndelsen (på leverskaderne, red.) varierer fra få dage til adskillige måneder efter igangsættelse af behandling med Tecfidera," lyder det i advarslen.

Tecfidera er som bekendt omdrejningspunktet for den 8,7 mia. kr. store aftale, som Biogen indgik med danske Forward Pharma i denne måned. Patentsagen vedrørende lægemidlet kører fortsat i både USA og Europa, og vinder Forward Pharma, får selskabet 10 pct. af salget mellem 2021 og 2028, mens det stiger til 20 pct. fra 2029 og frem. Derfor kan "pletter" på lægemidlet og dermed dets kommercielle præstationer selv sagt have konsekvenser for det danske biotekfirma.

En talskvinde fra Biogen fortæller, at der har været 14 rapporterede tilfælde af leverskader ud af cirka 230.000 patienter, som er blevet behandlet med Tecfidera. Mens tegnene på leverskader gik i sig selv igen, når patienterne stoppede med at indtage medicinen, krævede det i nogle tilfælde indlæggelse. Der har ikke været leversvigt, levertransplantation eller død blandt andet indrapporterede tilfælde.

Symptomerne på leverskader omfatter betydelige stigninger over det normale af enzymet alanine transaminase og bilirubin, fremgår det endvidere af advarslen.

Analytiker Michael Yee fra RBC Capital Markets vurderer, at Tecfidera i 2017 overstiger et salg på 4 mia. dollars.

 'Snedig' dansk biotekinvestor satsede og blev forgyldt

 Dansk biotekselskab får milliardstort forlig

 Afvikling eller udvikling – hvad er Forward Pharmas fremtid?

 Forward Pharmas gyldne billet falmer

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier