MedWatch

Britisk selskab booster NASH-kandidat

Et britisk biotekselskab har været på indkøb hos en genganger. Det nye aktiv skal bruges som supplement til en tidligere indkøbt NASH-kandidat.

Foto: Colourbox

Britiske Tiziana Life Sciences har endnu engang været på indkøb hos Novimmune. Denne gang har briterne licensieret et monoklonalt antistof rettet mod Il-6R, NI-1201, som skal være et supplement til selskabet NASH-kandidat foralumab, som man købte af Novimmune for to år siden. Det skriver FierceBiotech.

”Et fuldt humant anti-IL-6R mAb er et perfekt supplement til foralumab, som er selskabets fuldt humane orale anti-CD3 mAb, som bliver undersøgt til behandling af NASH og type 2-diabetes. Det er kendt, at dæmpende imflammatoriske signaler drevet af IL-6 øger induktionen af den regulatoriske mekanisme induceret af anti-CD3 mAbs,” udtaler Howard Weiner, medlem af Tizianas scientific advisory board, i en meddelelse.

Tizianas erhvervede hovedkandidaten foralumab tilbage i 2014 efter et fase 1/2-forsøg mod Chrohn's sygdom og nyretransplantation, der blev gennemført af Novimmune. I øjeblikket forbereder foralumab mod blandt andet NASH, mens forskerne hos Tizianas forskere også vil arbejde på at fremme NI-1201 parallelt med foralumab for at lægge grundstenen til et eventuelt tostrenget angreb på NASH.

 Novo er rykket i næste fase af ombejlet milliardområde

 Medie: Novartis ude efter fedtleverselskab

 Novartis udvider sats på ombejlet Novo-område 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier