MedWatch

Medie: Novartis ude efter fedtleverselskab

Det lader til, at schweiziske Novartis er klar til at opruste yderligere på det ombejlede område for fedtlever, som Novo også satser på.

Foto: Colourbox

Lige før jul indgik det schweiziske medicinalselskab Novartis en aftale om udvikling af en ny lægemiddelkandidat til det lukrative NASH-område, nonalkoholisk fedtlever. Og nu svirrer rygterne om, at Novartis er klart til at opruste yderligere inden for det område. Ifølge Biospace er schweizerne nemlig ude efter Intercept Pharmaceuticals, der netop har en NASH-kandidat i fase 3.

 Biotekselskab rykker i fase 3 med fedtleverkandidat 

Biospace citerer uidentificerede insidere, der mener, at offentliggørelsen af Novartis' overtagelse af det amerikanske biotekselskab allerede kan ske i midten af januar.

Netop NASH er et ombejlet område, hvor flere af de store selskaber er med i kapløbet blandt andet Gilead, Allergan og Novo Nordisk. Den danske diabetesgigant opdagede i første omgang gode muligheder for behandling af fedtlever med GLP-1-analogen Victoza (liraglutid), men det er selskabets anden GLP-1-analog semaglutid, som man nu undersøger i et fase 2-studie mod NASH.

 Novos nye fremtidshåb er oversvømmet af konkurrenter – og markedet er én stor kirkegård 

Der findes i øjeblikket ingen godkendte lægemidler til behandling af fedtlever på nuværende tidspunkt.

Intercept har været et rygtet opkøbsmål siden foråret, hvor det dengang hed sig, at Gilead var ude efter selskabet. I april  tildelte de amerikanske lægemiddelmyndigheder, FDA, selskabets lægemiddelkandidat Ocaliva mod den autoimmune leversygdom primær biliær cirrose en forkortet godkendelsesproces med såkaldt accelerated approval. Ocaliva blev godkendt i USA i slutningen af maj og i Europa i midten af december.

 Novartis udvider sats på ombejlet Novo-område 

 Fedtleverselskab får smutvej af FDA

 Gilead viser lovende data i ombejlet leverindikation 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier