MedWatch

Nordisk biobro til USA domineres af svenskere

Nasdaq har i den forgangne uge forsøgt at bygge bro mellem nogle af de tungeste investorer i USA og nordiske life science-selskaber. Den bro blev dog i udpræget grad benyttet af svensken, der også ifølge en ny rapport dominerer børsnoteringerne. Der er bestemt positive tendenser i det danske miljø, men ”svenskerne er i en anden liga”, som det lyder fra en aktør.

64 børsnoteringer af life science-selskaber i Sverige siden 2014, tre i Norge og ikke én i Danmark siden Zealand Pharma i 2010. Tallene, som kommer fra en rapport fra den svenske Industrifonden, taler sit tydelige sprog, og det er bestemt ikke nogen ny snak, at børsmarkedet i Danmark bare ikke er til bioteknoteringer. Skatteforhold, infrastruktur, mentalitet, specialistinvestorer. Vi har hørt årsagerne mange gange.

Nasdaq, der blandt andet håndterer børser i Danmark og i Sverige, er før af industrien herhjemme blevet klandret for ikke at gøre nok for at servicere især de små biotekselskaber. Det forsøger børsen at gøre op med gennem blandt andet First North-systemet, ligesom man at arrangere konferencer i USA, hvor man forsøger at bygge mellem både danske og nordiske selskaber og så den amerikanske kapital.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier