MedWatch

Zealands milliarddrøm er endelig virkelighed

Den franske medicinalkoncern Sanofi har fået godkendt sit kombinationslægemiddel af de amerikanske myndigheder, og dermed kan det danske biotekselskab Zealand Pharma nu endelig ånde lettet op og se frem til milliardindtægter.

Det tog tre måneder længere end ventet, men nu skete det endelig. Natten mellem mandag og tirsdag blev udsigterne til milliardindtægter langt lysere for danske Zealand Pharma, efter at FDA har godkendt partneren Sanofis kombinationslægemiddel iGlarLixi. Det er en kombination af verdens bedst sælgende insulin Lantus og det Zealand-opfundne GLP-1-middel Adlyxin, og det skal nu sælges på det amerikanske marked under navnet Soliqua.

"Jeg er utroligt glad for, at FDA har godkendt Soliqua. Den amerikanske godkendelse af Soliqua kommer kun 10 dage efter at CHMP anbefalede godkendelse af Suliqua i EU, hvilket gør november til en af de vigtigste måneder i Zealands historie. Sammen med lixisenatid, som blev godkendt af de amerikanske myndigheder i juli i år under brand-navnet Adlyxin, forventer vi markant stigende licensindtægter i årene der kommer. Det giver os den finansielle styrke til at eksekvere vores strategi om at udvikle vores egne produktkandidater, glepaglutide og dasiglucagon, hele vejen frem til registrering," lyder reaktionen fra Zealand Pharma-topchef Britt Meelby Jensen i en selskabsmeddelelse.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier