MedWatch

AstraZeneca frasælger endnu et lægemiddel

Britisk-svenske AstraZeneca polstrer pengekassen i øjeblikket ved at sælge ud af sine lægemidler. Denne gang til et canadisk medicinalselskab.

Foto: Eugene Hoshiko/AP/POLFOTO/arkiv

Ny dag, nyt salg. Sådan er det i øjeblikket for AstraZeneca.

I går kom det frem, at selskabet havde solgt et inflammationsmiddel til Allergan i en milliardhandel. I dag er nyhedens så, at Aralez Pharmaceuticals, der har globalt hovedkvarter i Ontario i Canada, har købt ind hos den svensk/britiske lægemiddelgigant.

Det skriver BioSpace.

Ved at lægge 175 mio. dollars – næsten 1,2 mia. kr. – på bordet får Aralez Pharmaceuticals de amerikanske rettigheder til beta-blokkeren Toprol-XL og generiske versioner af denne, som kan kontrollere for højt blodtryk, brystsmerter og hjerteanfald. Stoffet blev godkendt i USA tilbage i 1992.

Udover de 175 mio. dollars upfront, indebærer handlen også mulighed for op til 48 mio. dollars yderligere, altså 320 mio. kr., i form af royalties og milepælsbetalinger.

AstraZeneca vil fortsætte med at fremstille Toprol-XL og generikaversionerne for Aralez i mindst ti år mere.

Salget af Toprol-XL og de generiske versioner, som markedsføres af Par Pharmaceuticals indbragte 89 mio. dollars – 593 mio. kr. – i 2015 og har indbragt 53 mio. dollars – 353 mio. kr. – i første halvår af 2016.

 Nyt guldæg fra AstraZeneca falmer

 Allergan opkøber igen i milliard-handel

 AstraZeneca trækker ansøgning tilbage 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier