MedWatch

Allergan opkøber igen i milliard-handel

Amerikanske Allergan styrker sin portfølje inden for fordøjelsesområdet ved at lægge potentialt over 10 mia. kr. for et lægemiddel hos AstraZeneca, der dermed får penge til at fokusere på sin nye strammere strategi.

Foto: Richard Drew

Selvom Allergan har indgået en del både små og store aftaler de sidste måneder, så er det åbenbart ikke nok.

Den amerikanske medicinalvirksomhed indleder nemlig oktober måned med at lægge en kvart mio. dollars- næsten 1,7 mia. kr. - på bordet for at få fingrene i lægemiddelkandidaten MEDI2070 fra svensk-britiske AstraZeneca.

Det skriver blandt andre FierceBiotech.

MEDI2070 testes i øjeblikket mod tarmsygdommen Crohns sygdom og blødende tyktarmsbetændelse, og i takt med at lægemidlet udvikles og måske når frem til markedsføring, skal Allergan betale op til 1,27 mia. dollars, altså 8,4 mia. kr., i milepælsbetalinger.

AstraZeneca kommer dog ikke til at score alle pengene selv, da selskabet faktisk i 2012 underskrev en aftale med Amgen om at udvikle MEDI2070. Det betyder, at Amgen skal have en tredjedel af det, AstraZeneca får ind for MEDI2070.

Handlen gennemføres efter, at AstraZeneca har meddelt et skarpere fokus på kræft, luftvejs-, hjerte/kar- og metaboliske sygdomme. Til gengæld passer den fint ned i Allergans portefølje, som har mange midler inden for fordøjelsessystemet.

Allergan vil købe Vitae og tænder raket under aktien 

Allergan på nyt stort øjenopkøb

Allergan køber amerikansk øjenselskab 

Mere fra MedWatch

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier