MedWatch

Leo Pharma rygtes som bejler i tysk milliardhandel

Flere og flere selskaber ser ud til at blande sig i kampen om at købe Bayers dermatologi-enhed. Nu bliver danske Leo Pharma også nævnt.

Foto: Michael Sohn/AP/POLFOTO/arkiv

Bayer vil gerne sælge sin dermatologi-enhed, og i øjeblikket svirrer rygterne om, hvem der bliver køberen. Teva, Perrigo og Sun Pharmaceuticals er allerede meldt på banen i rygtemøllen, ligesom private equity-virksomheder som KKR & Co., Nordic Capital, Bain Capital, Blackstone Group og Cinven angiveligt også skulle være interesserede.

Men der kommer hele tiden flere til. Og nu bliver danske Leo Pharma også nævnt. For ifølge Bloomberg er både Løven, Cadila Healthcare og Torrent Pharmaceuticals i færd med at overveje tilbud på enheden, som skulle være værdisat i omegnen af 1 mia. euro.

Dermatologienheder som Bayers, der har produkter som eksembehandlingen Desonate og Finacea mod den kroniske og inflammatoriske hudsygdom rosacea er populære opkøbsmål.

Leo Pharma har også været på krigsstien den seneste tid. Dels har man i november sidste år købt japanske Astellas Pharmas dermatologiske portefølje for en pris på 675 mio. euro, og dels indgik man i juli en 770 mio. kr. stor partnerskabsaftale med AstraZeneca.

Ind imellem de to handler var Leo-topchef Gitte Aabo på banen med en udmelding om, at man bestemt ikke afviste flere opkøb.

”Astellas-opkøbet styrker særligt vores internationale region og Europa. Vi vil også gerne lave et opkøb, der for eksempel styrker USA. Vi er fortsat sultne på opkøb. Vi er sultne, men kræsne. Et nyt opkøb kunne potentielt overstige størrelsen af Astellas-opkøbet,” sagde topchefen til MedWatch i forbindelse med selskabets årsregnskab i april.

I denne ombæring har selskabet dog – i lighed med de andre involverede selskaber – ingen kommentarer til rygterne om dets interesse i Bayers dermatologi-forretning.

 ”Vi er fortsat sultne på opkøb"

 Løven gennemfører sin milliardhandel 

 Medie: Flere bejlere til Bayers dermatologienhed

 Bayer skruer op for vækstmål for nye lægemidler

 Bayer gennemfører milliardhandel  

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier