MedWatch

Amgens Genmab-konkurrent fejler i nyt patientstudie

Håbet om at få godkendt sit knoglemarvskræftmiddel som førstelinjebehandling svinder for Amgen, efter selskabet ikke har kunnet påvise, at midlet er bedre i nydiagnosticerede patienter end allerede eksisterende behandlinger.

Foto: /ritzau Scanpix/AP/Ric Francis

Amgens lægemiddel Kyprolis mod myelomatose, altså knoglemarvskræft, klarer sig ikke bedre end Takedas ældre middel på området, Velcade, i nydiagnosticerede patienter, der endnu ikke har været i behandling.

Det viser resultaterne fra et nyt fase 3-studie, skriver blandt andre Reuters, hvor man ikke kunne se signifikant forskel i udviklingen af sygdommen hos dem, der fik Kyprolis og dem, der fik Velcade. Midlerne blev givet i kombination med kemoterapimidlet melphalan og prednison.

Kyprolis er allerede godkendt i både USA og Europa til patienter, som har prøvet andre behandlingsmidler uden held. Amgen har påvist, at Kyprolis er overlegent i forhold til Velcade, når det gælder om at behandle senere stadier af knoglemarvskræft.

Men nu falder håbet om, at få midlet, der er konkurrent til Genmabs guldæg Darzalex, godkendt som førstelinjebehandling betydeligt.

Amgen siger dog oven på det fejlede forsøg, at man vil blive ved med at teste Kyprolis i kombination med andre lægemidler. Blandt andet testes det sammen med Celgenes Revlimid og steroiden dexamethasone til nydiagnosticerede patienter.

Amgen tjente 172 mio. dollars – 1,1 mia. kr. - på Kyprolis i andet kvartal af 2016, men estimaterne for et topsalg på 2,3 mia. dollars, altså over 15 mia. kr. om året virker knapt så opnåelige nu, skriver Reuters.

Konkurrencen øges for Genmabs Darzalex

KRIS anbefaler Genmab-konkurrent 

Udvidet godkendelse til Genmab-rival er ikke en trussel 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier