MedWatch

Pfizer fortsætter som ét selskab - opsplitning droppes

Det bliver alligevel ikke til nogen opsplitning af amerikanske Pfizer. Det har selskabets top besluttet efter en grundig analyse af mulighederne.

Foto: /ritzau/AP/Mark Lennihan

Den amerikanske medicinalkæmpe Pfizer vil fortsætte som hidtil som et samlet selskab. Det er konklusionen, efter at Pfizers ledelse og bestyrelse har overvejet en mulig opsplitning i to børsnoterede selskaber.

Pfizer har i forvejen organiseret sine aktiviteter i to selvstændige selskaber og opnår på den vis allerede mange af de fordele, der er forbundet dermed, konstaterer bestyrelsesformand og administrerende direktør i Pfizer Ian Read ifølge en meddelelse.

Han peger på, at opdelingen i selvstændige enheder - Pfizer Innovative Health med nye lægemidler samt Pfizer Essential Health, der blandt andet tæller kopimedicin - medvirker til et skarpere fokus og større ansvarlighed i beslutningsprocessen.

Samtidig har Pfizer ikke vurderet, at en børsnotering vil medvirke til, at investorerne får øjnene op for eventuelle skjulte værdier. Tidligere har værdisætningen af andre selskaber i branchen godt nok indikeret, at Pfizers to forretningsenheder kunne være mere værd hver for sig, men det er ikke længere tilfældet.

"I vores analyse konkluderede vi, at opsplitningen i to selskaber i øjeblikket ikke vil forbedre pengestrømmene og den konkurrencemæssige positionering for selskaberne, og de driftsmæssige forstyrrelser sammenholdt med øgede omkostninger ved en opsplitning og manglende mulighed for at opnå ekstra skattefordele ville sandsynligvis destruere værdi," siger Pfizers finansdirektør, Frank D'Amelio, ifølge meddelelsen.

Pfizer oplyste i april, at det vil se på en mulig opsplitning af selskabet, og at der ville blive truffet en beslutning inden udgangen af i år.

Aktien i Pfizer falder mandag med 1,1 pct. på formarkedet.

 EMA anbefaler ja til Pfizer-middel

 Pfizer støtter opstartsfirmas diabetessats

 Pfizer-topchef advarer mod Clintons prisfokus 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier