MedWatch

Pfizer-topchef advarer mod Clintons prisfokus

Den øverste chef for Pfizer forsøger nu at tale imod præsidentkandidat Hillary Clintons retorik vedrørende begrænsning af prisstigninger på lægemidler. Det ville i sidste ende skade forbrugeren, lyder forsøget fra topchefen.

Foto: Mary Schwalm/AP/Polfoto

Mens Allergans topchef taler om at opretholde den ”sociale kontrakt”, som eksisterer mellem industrien og patienterne, i forsøget på at imødegå blandt andet præsidentkandidant Hillary Clintons valgkampsretorik over for medicinalindustrien, så går Pfizer-topchef Ian Read i en lidt anden retning.

Han mener ifølge Reuters, at kandidatens tanker om at begrænse prisudviklingen for lægemidler på det amerikanske marked ville dæmpe investeringer i innovative nye lægemidler og i sidste ende skade forbrugerne.

"(De) ville være meget negative for innovation," sagde topchefen ifølge Reuters i et webcast fra den årlige Wells Fargo healthcare-konference i Boston.

Clinton sagde i sidste uge, at hvis hun blev valgt til Det Hvide Hus, så ville hun skabe en komité til at beskytte amerikanske forbrugere fra store prisstigninger livsvigigte lægemidler, som havde været på markedet i lang tid, og importere alternative behandlinger, hvis det skulle vise sig nødvendigt. Et sådan tilsynspanel ville ifølge kandidaten være i stand til at opkræve bøder og straffe producenterne, når der har været en uberettigede "outlier"-prisstigninger på modne eller generiske lægemidler.

Ian Read mener, at Clintons forslag, hvis de nogensinde blev godkendt, ville være et skridt i retning af et system, hvor der kun ville være én betaler, der styrede priskontrol på receptpligtig medicin. Altså et mere europæisk system. Men det tvivler han dog på bliver en realitet.

Meget afhænger af sammensætningen af Senatet og Repræsentanternes Hus, pointerer han med henvisning til, hvorvidt republikanerne kan fortsætte med at dominere mindst én gren af Kongressen og på den måde kan være en modvægt til en potentiel Clinton-regering.

 Danske: Clinton åbner op for regulering af medicinpriser

 Trump eller Hillary? Pfizer-topchef kan ikke vælge 

 Clinton vil straffe unødige prisstigninger

 Allergan går til kamp mod prisstigninger 

 Trump eller Clinton kan afgøre Pfizers skæbne

 Allergan går til kamp mod prisstigninger 

Mere fra MedWatch

Læs alt om Demants regnskab og nedjustering

Demant har haft et svagt andet kvartal med modvind på markederne i blandt andet USA. Lav forbrugertillid og skyhøj inflation gør sit indhug i finanserne hos Demant, der i forbindelse med kvartalsregnskabet måtte nedjustere forventningerne til hele året. Læs alt om selskabets kvartalsregnskab her.

HR-direktør beskyldt for sexchikane hos Copenhagen Medical

En række yngre kvinder har sagt op hos Copenhagen Medical efter grænseoverskridende oplevelser med HR-direktøren i diagnostikselskabet, som nu bliver beskyldt for uønsket at massere deres ben, skrive upassende sms’er til dem om natten og banke på deres hotelvinduer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier