MedWatch

USA’s største sygekasse skærer i dækning af insulin

Den store amerikanske sygekasse UnitedHealth lukker for dækningen af en række insulinprodukter, og det går blandt andet ud over Novo Nordisk- og Sanofi-medicin.

Foto: colourbox

Der kommer nu yderligere pres på insulinproducenterne i USA, herunder også Novo Nordisk og Sanofi. Det sker da UnitedHealth, den største af de amerikanske sygekasser, nu ændrer i sin støtte til originalprodukter blandt langtidsvirkende insulin, og i stedet vil søge mod de billigere alternativer.

Det skriver Reuters.

Skiftet hos UnitedHealth rammer Sanofi hårdest, da selskabets langtidsvirkende insulin Lantus, som også er virksomhedens bedst sælgende produkt, ikke længere vil blive dækket. I stedet for bliver det Basaglar, en billigere biosimilær version lavet at Eli Lilly, som bliver et såkaldt tier 1-produkt, som er den klasse af produkter, som har den højeste dækning.

Novo Nordisks Levemir ryger ikke helt ud af listen, men kommer i stedet til at være klassen under, altså et tier 2-produkt. 

Sanofi har i stigende grad kæmpet for at holde fast i eneretten over Lantus efter dets primære patent på midlet udløb. Netop Basaglar røg igennem den juridiske mølle, og igennem et forlig lykkedes det Sanofi at forsinke midlet – det kommer officielt på hylderne den 16. december i år.

Tidligere i ugen kunne selskabet melde, at turen nu var kommet til amerikanske Merck i forsøget på at sætte stopklodser op for deres biosimilære Lantus-variant.

 Sanofi sagsøger Merck

 Amerikansk sygekasse trækker sig fra lang række delstater

 Sanofi-direktør: Prispresset i USA er forudsigeligt 

Mere fra MedWatch

Branche og politikere øjner massiv lovpakke: "Det bliver virkelig vigtigt"

En omfattende revision af EU’s industripolitik for farma er under opsejling i Bruxelles. I Danmark følger Leo Pharma og Lundbeck allerede slagets gang – tidligere politiske forhandlere forudser dog allerede et potentielt svært forløb. Området lyder meget teknisk, men det kommer til at blive en meget politisk kamp, siger europaparlamentariker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier