MedWatch

Sanofi-direktør: Prispresset i USA er forudsigeligt

Prispresset på det amerikanske marked er en forudsigelig konsekvens af en større konkurrence på diabetesområdet, mener Sanofi-direktør.

Foto: /Ritzau Scanpix/AP/Jacques Brinon

Prispresset på det amerikanske marked for diabetespræparater er forventeligt og vil fortsætte.

Det vurderer direktør for Sanofis diabetesforretning Stefan Oelrich, der ikke var overrasket over, at Novo Nordisk i forbindelse med halvårsregnskabet måtte melde om et voksende prispres på det amerikanske marked. Han peger på, at amerikanske Eli Lillys snarlige lancering af en efterligning af Sanofis storsælgende insulin, Lantus, har medvirket til at ændre udsigterne for prisudviklingen på markedet for langtidsvirkende insulin.

"Man behøver ikke at være clairvoyant for at forudse prisændringer, når der kommer mere konkurrence i markedet. Vi har set Basaglar (Lillys Lantus-efterligning, red.) komme til, og det betyder, at hele markedet så at sige skal rekalibreres," siger Stefan Oelrich til Ritzau Finans.

For Novo faldt sensommerens kontraktforhandlingerne med sygekasserne værre ud end ventet, da selskabet i halvårsregnskabet måtte dæmpe forventningerne til prisudviklingen i USA. Der ventes nu lave til midt encifrede prisfald i USA i 2017 mod tidligere en flad prisudvikling.

Også for Sanofi bød kontraktforhandlingerne på modstand, da sygekassen CVS Health valgte at stryge Lantus og Sanofis nyeste langtidsvirkende insulin, Toujeo, af sine tilskudslister og i stedet optage Eli Lilly og Boehringer Ingelheims Basaglar. Basaglar lanceres først i slutningen af december, og derfor kan CVS Healths beslutning være et varsel om, at også næste års prisforhandlinger bliver svære.

"Det her var en slags forprøve, og vi vil lære af det. Konkurrence er godt," siger Stefan Oelrich og uddyber:

"Vi mener, at prispresset er kommet for at blive. Vi har inkluderet det i vores langsigtede forventninger om en negativ salgsvækst i de kommende tre år på gennemsnitligt 4-8 pct. Så det er indbygget."

 Sanofis IGlarLixi øger blodsukkerkontrol

 Novo-rival: Ikke overrasket over prisfald i USA

 Den amerikanske rabatrevolver peger også på Novo

 Novo-formand: Prispres skal mødes med bedre lægemidler 

Mere fra MedWatch

Fruergaard står med nøgleroller i Bruxelles: Trækker erfaringer med fra Danmark

Erfaringer fra bl.a. de danske klimapartnerskaber bliver blandt redskaberne i værktøjskassen, når Novo Nordisk-topchef Lars Fruergaard Jørgensen i den kommende tid optrapper arbejdet i en life science-sektorens centrale organer i Bruxelles. ”Jeg er blevet tændt af den intimitet og fælles vision, som vi kunne se i Danmark,” siger han til MedWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier