MedWatch

Sunstone barsler med ny milliardfond

Venturekapitalfonden Sunstone Capital er ved at etablere sin fjerde fond rettet mod life science, og den vil sandsynligvis være i milliardklassen.

Den nordiske venturekapitalfond Sunstone Capital, der har base i København, er ifølge Børsen på vej med sin fjerde fond rettet mod life science.

Udmeldingen kommer fra managing partner Peter Benson, og den kommer nu, hvor investeringsperioden i den tredje fond udløber – i år – og hvor de fire gamle fonde, som man overtog fra BankInvest tilbage ved årsskiftet 2009-10, bliver likvideret – i tredje kvartal.

Fonden bliver ifølge partneren søsat "ret snart", og målet er en fond på lige omkring milliarden, men den kan godt strække sig op til 1,5 mia. kr.

Peter Benson taler samtidig for en større udbredelse af venturefonde med fokus på life science, hvor der er både er et behov i opstartsfasen samt i bindeleddet mellem innovationsfonde og industrien. Der er således sket en enorm nedskalering på området i Norden over de seneste 15 år, og i dag er der blot to uafhængige venturefonde i Skandinavien, hvor der var over 25 i 2000.

“Nu er vi der, hvor vi har behov for flere fonde. Der har været et udskilningsløb over en årrække, men økosystemet som helhed har behov for mere kapital,” siger han til Børsen.

Industriens Pension, Sampension, ATP, Nordea Liv og Pension, Vækstfonden og Dansk Vækstkapital er blandt Sunstones nuværende investorer.

En dansk æra for biotekventure tæt på sin afslutning

Danske venturefonde investerer mere

”Jeg har forhåbentligt bidraget til at opbygge en sund, dansk biotekvirksomhed”

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier