MedWatch

FDA-panel bakker op om middel mod alvorlig diarré

Nu kan der være lys forude for patienter med potentielt livstruende diarré efter, at et FDA-panel mener har vendt tommelfingeren opad til Merck-middel.

Clostridium Difficile, der med jævne mellemrum plager hospitalerne og forårsager potentiel livstruende diarré og tarmbetændelse kan nu få kamp til stregen.

Det skriver Reuters efter, at et FDA-panel med stemmerne 10-5 har stemt for, at lægemidlet bezlotoxumab, er effektivt i forhold til at forhindre gentagne infektioner med den farlige bakterie.

FDA skal nu tage stilling til den endelige godkendelse, men er dog ikke som sådan tvunget til at følge panelets anbefaling, hvor nogle også udtrykte bekymring for at lægemidlet kan spænde ben for

Nogle bekymringer omkring, hvorvidt lægemidlet kan spænde ben for behandlingen af de første angreb med bakterien.

Clostridium Difficile, der findes i tarmen, behandles som regel med antibiotika, men det dræber også de sunde bakterier i tarmene, og dermed startes ofte en ond cirkel, hvor der ikke er nok gode bakterier til at holde Clostridium Difficile-bakterien stangen.

Bezlotoxumab er designet til at neutralisere giftsstofferne fra Clostridium Difficile, så symptomerne undertrykkes længe nok til at kroppens naturlige flora kan blomstre frem igen og overflødiggøre ny antibiotika.

FDA skal tage endelig stilling til en markedsføringsgodkendelse af midlet d. 23. Juli.

FDA giver genvej til Mercks diarrémiddel  

Merck har succes med diarré-middel

Mere fra MedWatch

Permanent forhøjet forskningsfradrag begejstrer – men ikke uden forbehold

Det vækker begejstring hos branche- og erhvervsorganisationer, at et flertal i Folketinget fredag blev enige om en aftale, der blandt andet betyder, at fradraget for forskning og udvikling permanent forhøjes til 130 pct. Fradraget kræver imidlertid, at aftaleparterne kan finde finansieringen engang til efteråret, og uvisheden giver anledning til bekymring.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier