Pfizer og Merck har succes med hudkræftmiddel

Samarbejdet mellem Pfizer og Merck om immunterapien avelumab har nu kastet gode resultater af sig i et fase 2-studie mod en sjælden form for hudkræft.

De to medicinalselskaber Pfizer og Merck KGaA har fremvist lovende data for selskabernes fælles antistof avelumab i et fase 2-studie mod en sjælden form for hudkræft. Det skriver Reuters.

Antistoffet er blevet testet i 61 patienter mod den sjældne og aggressive Merkel celle karcinom. Studiet viste blandt andet, at hos omkring 30 pct. af de patienter, der modtog avelumab, skrumpede tumorerne eller forsvandt.

Avelumab er en såkaldt PD-L1-hæmmer, der blokerer mekanismen hos tumorer, der gør det muligt at gemme sig fra immunsystemet, og dermed kan immunsystemet genkende og angribe canceren. Også Bristol-Myers Squibb er med Opdivo og Merck/MSD med Keytruda er på samme marked.

"Da der ikke er nogle godkendte behandlingsformer for andenlinjebehandling af metastaserende Merkel celle karcinom og standarden af pleje foregår i kliniske forsøg, repræsenterer disse data et potentielt gennembrud for disse patienter," udtaler Luciano Rossetti, direktør for forskning hos Mercks biofarmaforretning.

Avelumab blev i studiet ikke testet mod andre lægemidler eller placebo, men forskere konkluderede fra en interimanalyse, at avelumab viste en "håndterbar sikkerhedsprofil med holdbare svar."

Antistoffet har allerede modtaget den såkaldte "breakthrough-status" af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, der kan forkorte godkendelsesprocessen.

 Merck og Pfizers PD-L1-middel får genvej mod hudkræft 

Pzier og Merck har også avelumab i klinikken til test mod lunge-, bryst-, mave- og æggestokkekræft og i kombination med andre lægemidler også.

 Merck og Pfizer skubber Avelumab ind i fase tre

 Ny PD-L1-hæmmer får orphan-status i Europa 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også