MedWatch

Kåre Schultz får 2014-bonus fra Lundbeck

Lundbecks topchef Kåre Schultz er kommet med i et 2014-bonusprogram i selskabet, der har en værdi af mere end 30 mio. kr.

Foto: Lundbeck/PR

Kåre Schultz kan se frem til en ekstra pose penge inden alt for længe, hvis han vel at mærke fortsætter med at understøtte den udvikling i Lundbeck, der betyder, at aktiekursen fortsætter med at stige.

Topchefen er således blevet en del af Lundbecks incitamentsprogram fra 2014, og det betyder, at han per 12. maj er tildelt 400.000 optioner, som baseret på Black-Scholes' formel er værdisat til cirka 34,1 mio. kr.

"På Lundbecks ordinære generalforsamling afholdt den 31. marts 2016 blev bestyrelsen bemyndiget til at tilbyde den administrerende direktør deltagelse i incitamentsprogrammet fra 2014. I forbindelse hermed har bestyrelsen tildelt nedenstående aktieoptioner til den administrerende direktør, og den administrerende direktør har accepteret at modtage disse optioner," skriver Lundbeck i en selskabsmeddelelse.

Incitamentsprogrammer har typisk en lidt længerevarende tidshorisont for at motivere ledelsen til at sikre gode resultater ud over det enkelte kvartal eller regnskabsår, men Kåre Schultz kan allerede udnytte sine warrants næste år, da incitamentsprogrammet som sagt er fra 2014, og det dengang blev fastsat, at warrant kunne udnyttes i 2017.

Dermed ser millionerne ud til at fortsætte med at rulle ind hos Kåre Schultz. Da den ellers udkårne Novo-kronprins i slutningen af april 2015 højst overraskende sagde farvel til diabeteskæmpen, for så godt en uge senere at sige goddag til topposten i Lundbeck, fik han en godtgørelse på 72,7 mio. kr. med fra Novo. Og årslønnen hos Lundbeck, hvor Kåre Schultz' arbejde vel at mærke startede den 20. maj, nåede i 2015 op på 9,5 mio. kr. derudover.

 Lundbeck godt på vej mod langsigtede mål

 "Det er nok noget af det dårligere, man kan finde på det danske aktiemarked inden for de sidste 20 år"

 ATP kritiserer Kåre Schultz’ gyldne håndtryk

 Kåre Schultz har skåret ledelseslag væk

 Kåre Schultz: ”Det er spørgsmålet, om man tør” 

Mere fra MedWatch

Fruergaard står med nøgleroller i Bruxelles: Trækker erfaringer med fra Danmark

Erfaringer fra bl.a. de danske klimapartnerskaber bliver blandt redskaberne i værktøjskassen, når Novo Nordisk-topchef Lars Fruergaard Jørgensen i den kommende tid optrapper arbejdet i en life science-sektorens centrale organer i Bruxelles. ”Jeg er blevet tændt af den intimitet og fælles vision, som vi kunne se i Danmark,” siger han til MedWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier