MedWatch

Industrihonorarer har indflydelse på lægers udskrivning af medicin

Et forskerhold ved Harvard Medical School har i et studie påvist en sammenhæng mellem industrihonorarer og lægers villighed til at udskrive flere af firmaets produkter.

Foto: Colourbox

Noget for noget. Det kunne være den simple erkendelse af et studie, som et forskerhold ved Harvard Medical School har gennemført.

Studiet viste ifølge Dagens Pharma, at alle former for betaling fik lægen til at udskrive flere statiner fra det specifikke varemærke. Helt specifikt har forskerne undersøgt, hvilken effekt et honorar eller et betalt måltid fra et firma har på lægernes tendens til at udskrive kolesterolsænkende medicin fra netop dette firma.

Indflydelsen satte i gang, så snart betalingen steg op over en bagatelgrænse på 2000 dollars. Herefter steg lægens udskrivningsrate med 0,1 pct. for hver 1000 dollars ekstra, lægen fik i honorar. Undersøgelsen begrænser sig til Massachusetts, hvor man via en database kunne finde frem til alle de læger, der tilbage i 2011 havde fået industrihonorarer. Blandt de 2444 læger, der i 2011 optrådte i databasen, modtog 899 industrihonorar.

 Medicinalindustrien anerkender større behov for åbenhed

 Så meget gav industrien til amerikanske læger

 Diabeteslæger afviser at være i lommen på Novo

 Register over lægers industrirelationer møder hård kritik

 Samspil mellem læger og industri under pres 

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 38

Ugen bød på en milliardkontrakt til Bavarian Nordic, mens Novo Nordisk forventer at sende et ugentligt insullin på markedet inden længe. Medicinrobotter skal erstatte manglende medarbejdere i sundhedsvæsenet. Gik du glip af noget?

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier