MedWatch

Industrien skal tages på råd om Medicinrådets prioritering

En af det nye Medicinråds to formænd, Steen Werner Hansen, skal bruge de kommende måneder på at snakke med medicinalindustrien om den bedst mulige prioriteringsmodel for alle parter.

Foto: Colourbox

Der skal være tæt snak mellem det nye Medicinråd og medicinalindustrien i de kommende måneder. Det er et af hovedbudskaberne for en af rådets to nyudnævnte formænd, Steen Werner Hansen. Til Dagens Pharma fortæller formanden, at samtalerne med udvalgte virksomheder skal hjælpe rådet med at spore sig ind på en prioriteringsmodel, som kan være til mest mulig gavn for begge parter.

Formænd udpeget til nyt medicinråd

”Selvfølgelig vil Medicinrådet komme til at sætte pres på virksomhedernes prissætning – men nu bliver de også inddraget mere, end de gjorde før. Den inddragelse er vigtig, da vi ikke kun har brug for at få billigere medicin, men også at få ny medicin og nye data,” siger Steen Werner Hansen.

Dermed vil de to nye formænd videreføre RADS’ og KRIS’ tradition om åbenhed overfor inputs fra patientforeninger, industrien og ikke mindst Lægemiddelindustriforeningen. Steen Werner Hansen siger, at man tillægger stor værdi til de nuværende organers samarbejde med industrien, og at også det vil være en væsentlig værdi for Medicinrådet, når det tager over.

En af de første opgaver for formændene bliver dog at finde en model for, hvordan man skal håndtere ny medicin i det næste halve år, som er overgangsfasen frem mod, at Medicinrådet overtager opgaverne fra RADS og KRIS.

Regionsformand: Vi vil gerne betale for nye og innovative behandlinger, men...

Lif om præciseret medicinråd: Bedre, men stadig uklarheder

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier