MedWatch

Biosimilære midler er på vej frem i regionerne

Store besparelser ved at udskifte biologiske lægemidler med biosimilære versioner og en del forestående patentudløb, vil formentlig give endnu flere biosimilære lægemidler på hospitalernes hylder de kommende år.

Foto: Amgros

Ifølge Amgros’ adm. direktør, Flemming Sonne, vil der komme flere og flere biosimilære midler på hyldernes hos landets hospitalsapoteker i løbet af de næste par år.

Det skriver Dagens Pharma.

”Jeg tror, vi står foran et paradigmeskifte de kommende år. Patentudløb på de dyre biologiske lægemidler og introduktion af biosimilære midler kan sammen med RADS’ anbefalinger bidrage til at sikre en større grad af ensartet behandling, og fremadrettet være med til at dæmpe væksten i udgifterne til sygehusmedicin,” siger Flemming Sonne til nyhedsbrevet.

Store besparelser

Amgros opsagde for eksempel allerede kontrakten på gigt- og psoriasmidlet Remicade, inden patentet udløb på midlet i februar sidste år, så de kunne lave nye udbud, så snart den nye biosimilære version af midlet, Remsima, var på markedet. Det betød, at regionerne kun havde medicinudgifter på ca. 170 mio. kr. i 2015 til brugere af Remicade/Remsima mod 335 mio. kr. i 2014.

Flere biologiske midler står til at løbe af patent snart eller er netop gjort det, skriver Dagens Pharma. Det drejer sig blandt andet om Humira mod gigt- og tarmsygdomme, Enbrel mod mod gigt og psoriasis, Mabthera mod leddegigt, lymfeknudekræft og leukæmi og Herceptin mod brystkræft og kræft i mavesækken.

Selv ud fra et konservativt skøn, bør der med ibrugtagen af biosimilære versioner af de fem midler være basis for besparelser på et større trecifret millionbeløb i regionerne, skriver Dagens Pharma.

Analyse: Biosimilærer kan give besparelse på 730 mia kr

Frankrig vil diskutere medicinpriser på G7

Mylan afsætter milliardbeløb til udvikling af biosimilære lægemidler 

 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier