MedWatch

Lundbeck får kurshug efter overraskende melding fra USA

Det koster aktionærerne fra morgenstunden, at Lundbeck ikke fik et ja fra FDA til at udvide indlægssedlen for depressionsmidlet Brintellix.

Aktien i Lundbeck er tirsdag åbnet 10 pct. lavere i 222,70 kr. efter nyheden om, at de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, er kommet med en overraskende umiddelbar afvisning af selskabets ansøgning om at kunne udvide listen over positive virkninger for depressionsmidlet Brintellix.

Meldingen fra FDA blev betegnet som en "spand iskold vand i hovedet på Lundbeck" af aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank, som havde forventet, at FDA ville følge den positive anbefaling, som et ekspertpanel til FDA var kommet frem til og dermed ville anerkende, at Lundbeck havde været i stand til at forbedre de kognitive funktioner i forbindelse med depressioner.

FDA besluttede imidlertid ikke at godkende ansøgningen i den foreliggende form.

Lundbeck kan komme under pres i stabilt marked

Stor skuffelse for Lundbeck i USA

Tommelfingeren op til Lundbeck-middel i USA

Forsiden lige nu

Novartis-skandale når den græske regering

Anklagerne om at Novartis har bestukket embedsmænd for at få markedsfordele i Grækenland har nu udviklet sig til en politisk skandale, hvor beskyldninger og sagsanlæg fyger gennem luften mellem politiske modstandere.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier