MedWatch

Riget-professor skifter til AstraZeneca

En af Rigshospitalets professorer har valgt at skifte lægekitlen ud med en stilling som forskningsleder hos det store britisk-svenske medicinalselskab AstraZeneca.

Alan Vaag, der indtil for nylig var professor i endokrinologi på Rigshospitalet, har siden 1. marts været ansat som vicepræsident for translationel forskning hos britisk-svenske AstraZeneca. Jobbet går ud på at omsætte viden høstet af den basale forskning til klinisk forskning i diabetes og midler mod hjerte-kar-sygdomme. Det skriver Dagens Pharma.

Professoren har tidligere udtalt sig kritisk om industrien, men anser ikke sig selv om en kritiker af industrien generelt. Han ser snarere sig selv om et ærligt menneske og mener, at det skal påpeges, når industrien ikke lever op til dens løfter.

”I øvrigt har jeg i mange år haft et glimrende samarbejde med industrien, og ensidigt at opfatte lægemiddelindustrien som ’the dark side’ eller som værende mindre fint end anden forskning mener jeg er både dumt og naivt. Ærlighed og integritet er essentielle substanser både på den kommercielle og den akademiske side, og brodne kar forekommer — heldigvis sjældent — begge steder,” siger Alan Vaag.

Noget af det, der vækker begejstring hos Alan Vaag, er blandt andet AstraZenecas beslutning om at publicere alle data og organisationens tætte samarbejde om ’åben innovation’ med en række førende universiteter rundt omkring i verden.

AstraZeneca satser på skræddersyet medicin

AZ indgår diabetespartnerskab med Harvard

To selskaber rammes af Eli Lillys diabetesdata

Forsiden lige nu

Saniona starter studie med diabetestablet

Kombinationsbehandlingen tesomet fra det danske biotekselskab Saniona er blevet formuleret i én samlet tablet, hvilket skal gøre den mulige diabetesbehandling mere bekvem for patienterne, og man har nu startet et fase 1-studie med kandidaten i den nye formulering.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier