MedWatch

Lundbeck-formand: Trækker mig med god samvittighed

Efter en række særdeles begivenhedsrige år og måske mere arbejde end sædvanligt for en bestyrelsesformand har Lundbeck-formand Håkan Björklund valgt at trække sig. Der skal være mere plads til private forhold.

Foto: Lundbeck, PR

Lundbecks bestyrelsesformand siden 2013, Håkan Björklund, trækker sig fra sin post i medicinalselskabet. Stoppet kommer, efter at han som bestyrelsesformand blandt andet har været med til at sætte Lundbecks nye strategi godt i gang. Nu ønsker han mere fritid.

"Det er ganske enkelt. Jeg har siddet i bestyrelsen i fem år og været formand i to år i en tid med store forandringer," siger Håkan Björklund til Ritzau Finans.

"Jeg kan forlade Lundbeck med god samvittighed. Selskabet er i gode hænder, og jeg tror, at det kommer til at gå fantastisk godt for Lundbeck," erklærer han videre.

Administrerende direktør i Lundbeck, Kåre Schultz, der tiltrådte i maj 2015, meddelte i februar, at medicinalselskabet som led i selskabets nye strategi fremover vil fokusere på færre sygdomsområder og stole på egne kompetencer, når det kommer til lægemidlernes salg.

"Nu har vi fået en fantastisk god administrerende direktør ind, som har gjort et super godt arbejde. Og der synes jeg, at det er et passende tidspunkt for mig at træde tilbage. Jeg har en række andre ting, jeg vil koncentrere mig om, og nu føles det som om, at Lundbeck er på rette vej. Og der føles det naturligt at overlade det til Lars," siger Håkan Björklund med henvisning til, at Lundbecks bestyrelse peger på Lars Rasmussen, der er mest kendt som øverste direktør i Coloplast, som hans afløser.

Kunne det ikke være spændende at være med i den nye proces?

"Det kan du sige. Men man kan ikke være med til alt. Jeg har valgt at prioritere andre aktiviteter, og jeg føler, at Lundbeck i aller højeste grad er i gode hænder nu."

Det handler ikke om, at du ikke kan se dig selv i den nye strategi?

"Den forandring, som Lundbeck har gennemført og fortsætter med at gennemføre, har jeg i meget høj grad været delagtig i at initiere. Vi har været helt enige om denne strategi. Der er ikke nogen konflikter. Tværtimod," slår Håkan Björklund fast.

"Jeg kunne ikke have gjort det her for et år siden. Det havde været uansvarligt, erkender han dog."

Ikke alderen der trykker

Den afgående bestyrelsesformand fylder 60 år til april. Han bedyrer dog, at alderen ikke spiller nogen rolle i hans beslutning.

"Jeg vil gerne have lidt fritid og ikke kun sidde i bestyrelse. Jeg vil prioritere min tid, så der bliver mere plads til private forhold," forklarer Håkan Björklund.

Der bliver dog også fremover tid til andet end fritid.

"Jeg er blandt andet kommet ind i bestyrelsen i Sobi og beskæftiger mig med investering af private equity," fortæller han.

Den svenske tidligere Nycomed-chef kom ind i Lundbeck-bestyrelsen i 2011 og overtog formandsposten to år senere fra en landsmanden Mats Pettersson. Det var også ved 2013-generalforsamlingen, at Lars Rasmussen blev valgt ind.

I det Håkan Björklund nu forlader bestyrelsen, skrumper den - midlertidigt - til fem fra seks medlemmer.

"Jeg tror, at man vil forsøge at finde et yderligere bestyrelsesmedlem. Men det kommer ikke til at være på generalforsamlingen," vurderer Håkan Björklund.

Den hidtidige næstformand, Lene Skole, fortsætter i samme rolle, ligesom Terrie Curran, Lars Holmqvist og Jesper Ovesen indstilles til genvalg som menige bestyrelsesmedlemmer.

Lundbeck skal have ny formand

Lundbeck-formand meget tilfreds med USA

Lundbeck-formand: Kåre kalder en spade for en spade - og det er godt

Forsiden lige nu

Novartis-skandale når den græske regering

Anklagerne om at Novartis har bestukket embedsmænd for at få markedsfordele i Grækenland har nu udviklet sig til en politisk skandale, hvor beskyldninger og sagsanlæg fyger gennem luften mellem politiske modstandere.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier