MedWatch

Peanutselskab viser gode fase 2-data

Et amerikanske biotekselskab, der er i gang med at udvikle en lægemiddelkandidat mod peanutallergi kan fremvise gode resultater i et fase 2-studie.

Foto: Colourbox

Det amerikanske allergiselskab Aimunnes har fået et godt afsæt ind i fase 3 med deres lægemiddelkandidat AR101 til behandling af jordnøddeallergi.

Ifølge FierceBiotech har Aimunnes i et fase 2-studie fået gode resultater for deres orale immunterapi, der bruger peanutproteiner til at træne et overaktivt immunsystem til at ignorere jordnødder.

I studiet, der er en forlængelse af et fase 2-studie, hvor AR101 blev målt i forhold til placebo, fusionerede Aimunnes de to tidligere patientgrupper. Her startede man med at give den tidligere placebo-gruppe øget dosis, og derefter give hver gruppe en daglig dosis af AR101 i 12 uger.

Efter de 12 uger beskyttede lægemiddelkandidaten 100 pct. af de patienter, der spiste 443 mg. peanuts, 90 pct. af dem, der spiste 1043 mg, og 60 pct. af dem, der spiste 2043 mg.

I den periode, hvor patienterne blev trappet op på dosis, oplevede de omkring en bivirkning per måned.

Aimmunes er allerede i fase 3 med AR 101.

Også franske DBV Technologies har kastet sig over peanutallergi og er i fase 3 med deres peanutallergivaccine, Viaskin, der bliver testet hos børn mellem fire og 11 år.

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet siden en børsnotering i USA i 2015

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier