MedWatch

Ugebrev hæver kursmål for Genmab markant

Der er meget mere værdi i Genmabs aktie, end vi ser på børsen i øjeblikket, mener Økonomisk Ugebrev Formue.

Foto: PR Genmab

Et godt regnskab, konservative forventninger og en tyrkertro på blandt andet Genmabs kræftmiddel Darzalex får Økonomisk Ugebrev Formue til at give Genmab "en klokkeklar købsanbefaling" og et kursmål på op til 1650 kr.

Genmabs regnskab for 2015 viste en vækst i omsætningen på 54 pct. til 1,3 mia. kr., en vækst i driftsresultatet på hele 175 pct. til 730 mio. kr. samt et overskud på 764 mio. kr. efter skat, hvilket repræsenterer en fremgang i forhold til 2014 på 153 pct.

Det skriver ugebrevet, der også noterer sig, at resultatet var noget bedre end Genmabs egne forventninger.

Genmabs forventninger for 2016 lyder på en omsætning i intervallet 825-875 mio. kr. samt driftsudgifter på 775-825 mio. kr. og dermed et driftsresultat i niveauet 25-75 mio. kr., konstaterer ugebrevet.

Genmab venter, at Janssen i år vil generere et Darzalex-salg på 250-300 mio. dollars, svarende til ca. 1,7-2,0 mia. kr., hvoraf Genmab vil modtage 200-250 mio. kr. i royalties.

Uro om, hvorvidt potentialet i Darzalex er intakt, er ifølge ugebrevet blevet gjort til skamme med ekstremt stærke salgstal for Darzalex i december 2015.

Ugebrevet fastholder derfor forventninger om, at Darzalex er godt på vej til at blive et såkaldt "backbone drug" i fremtidens behandling af myelomatose, samt muligvis også andre blodkræftformer.

Topsalg på 5 mia.

Ugebrevet venter fortsat et topsalg på 5 mia. dollar.

I den forbindelse henleder ugebrevet opmærksomheden på, at Genmab vil modtage en trinvist stigende andel af salget, i takt med at salgstallene vokser.

"Fra 12 pct. ved de lave salgstal og derefter gradvist stigende til op mod 20 pct., når salget går over 1 mia. dollars," oplyser ugebrevet.

Ugebrevet tror, at de delvejsresultater (progressionsfri overlevelsesdata), der ventes i 2016 for Darzalex i to store fase III kombinationsstudier i andenlinjebehandling af myelomatose vil blive positive og dermed muliggøre indsendelse af registreringsansøgninger allerede i 2016.

Ugebrevet vurderer, at der er 95 pct. sandsynlighed for positive data i begge studier.

"Desuden anser vi Genmab-ledelsens forventninger til Darzalex-salget for 2016 for relativt konservative, og vi tror, at salget vil ramme 3 mia. kr. og dermed betyde royalties til Genmab på ca. 350-400 mio. kr.", skriver ugebrevet.

Moderat prissat

Genmabs markedsværdi ligger omkring 50 mia. kr., hvilket ugebrevet anser for en moderat prissætning. Det skyldes, at Darzalex allerede i 2017 formentlig vil generere royalties for tæt ved 1 mia. kr. til Genmab. Hertil fremhæver ugebrevet ganske store milepælsbetalinger fra Janssen, der udløses, når Darzalex godkendes i andenlinjebehandlingen. Oveni lægger ugebrevet så en stadig mere omfangsrig pipeline anført af DuoBody-programmer hos Janssen samt tisotumabvedotin-programmet, som ugebrevet vurderer går i fase II næste år.

På den baggrund løfter ugebrevet kursmålet på et års sigt på Genmab fra 1250 kr. til 1550-1650 kr. og fastholder "en klokkeklar købsanbefaling".

Genmab lukkede fredag i 820 kr. og ugebrevet tror således på et potentiale på 89-101 pct.

”Don, skal vi ikke starte et selskab?”

Nordea: Genmabs kræftmiddel stormer frem

Aktiefond: Genmab når snart over kurs 1000

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier