MedWatch

AstraZeneca fejler med produkt mod sjælden cancerform

Svensk/britiske AstraZeneca har måtte skuffe forventningerne med et nøje overvåget produkt mod sjælden lungekræftform.

Foto: Eugene Hoshiko/AP/POLFOTO/arkiv

Midlet tremelimumab fra svensk/britiske AstraZeneca mod den sjældne kræftform Mesoteliom, også kendt som lungehindekræft, har skuffet i et fase 2B-forsøg, hvor det ikke formåede, at forlænge patienternes liv som monoterapi.

Det skriver Reuters.

Lungehindekræft er en sjælden kræftsygdom. I Danmark er der cirka 110 nye tilfælde om året. Den væsentligste årsag til sygdommen er indånding af asbestfibre, og der er pt. ingen effektiv behandling mod lungehindekræft, hvor overlevelsestiden ligger på mellem 9 og 12 måneder efter diagnosen.

Derfor har der også været store forventninger til tremelimumab, som blev givet til patienter med lungehindekræft, der allerede var blevet behandlet med standardprodukter uden effekt. Tremelimumab kunne dog ikke forbedre overlevelsen hos patienterne.

"Vi er skuffede over, at tremelimumab som monoterapi ikke demonstrerede en overlevelsesfordel i denne patientgruppe, hvortil der ikke er nogen godkendte lægemidler ud over førsteliniebehandling," udtaler Robert Iannone, chef for AstraZenecas afdeling for immunonkologi.

Virksomheden fortsætter dog med at teste tremelimumabs kliniske aktivitet i kombinationsbehandlinger med andre kræftpræparater. Blandt andet sammen med AstraZenecas immunbooster durvalumab i forskellige typer tumorer, herunder ikke-småcellet lungekræft.

AZ investerer i pilleteknologi

AstraZeneca-satsning belønnes med særstatus

AstraZeneca i dobbelt europæisk godkendelse

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier