MedWatch

Onxeo sætter udvikling af hovedaktiv på pause

Dansk-franske Onxeo har valgt at sætte udviklingen af lægemiddelkandidaten Validive på hold, indtil man har fundet en partner, der kan hjælpe med at finansiere de dyre fase 3-studier.

Foto: Onxeo, PR

Det dansk-franske biotekselskab Onxeo har købt branchekollegaen DNA Therapeutics, hvis eneste udviklingskandidat er en reparationsteknologi til forskellige typer af kræft.

Samtidig oplyser selskabet, at udviklingen af Validive er sat på pause, indtil der er fundet en ny partner til det videre forløb.

DNA Therapeutics er erhvervet for 1,7 mio. euro, men samtidig er det aftalt, at en række nuværende aktionærer DNA Therapeutics tegner aktier for 1 mio. euro i Onxeo for at støtte op om den videre udvikling.

Derudover kan aftalen betyde, at Onxeo skal betale milepæle til DNA-ejerne, blandt andet 1 mio. euro kontant eller i Onxeo-aktier, når fase 2-udviklingen af midlet, der skal forhindre kræftinficerede celler i at genopbygge sig selv efter nedbrydelse ved eksempelvis kemoterapi, sættes i gang.

Endelig kan der vente royalty-betalinger på op til 25 mio. euro fra eventuelt fremtidigt salg af alle indikationer, der bliver færdigudviklet og markedsføringsgodkendt.

Dyrere og længere studier

Den anden del af meddelelsen fra Onxeo er af knap så positiv karakter. Selskabet har nemlig valgt at udsætte udviklingen af Validive, indtil der er fundet en partner, der kan skyde penge i projektet.

Det sker, efter drøftelser med sundhedsmyndighederne har fastslået, at det er nødvendigt at gennemføre to kliniske fase 3-studier for at få midlet godkendt i USA. Det tager noget længere tid end oprindeligt planlagt og koster ligeledes en del flere penge.

I mandagens årsregnskab oplyste Onxeo ellers, at det forberedte fase 3-studier med Validive, der var beregnet på behandling af oral mucositis, der er en betændelsestilstand i mundslimhinden, som kan ramme kræftpatienter, som modtager eksempelvis strålebehandling.

"Validive er fortsat et nøgleaktiv i vores pipeline. Vi har succesfuldt udviklet produktet indtil nu, og det er klar til at gå i fase 3, så snart vi finder en passende partner. Vi er særligt glade for opkøbet af DNA Therapeutics og dets førsteklasses-produktkandidat, som komplementerer vores kerneekspertise og videnskabelige ambitioner," siger Judith Greciet, der er administrerende direktør hos Onxeo, i meddelelsen.

Forsiden lige nu

Græske politikere skal undersøges i Novartis-sag

Det græske parlament har besluttet at nedsætte et særligt udvalg, der skal undersøge politikernes rolle i den påståede Novartis-skandale. Novartis’ græske direktør betvivler, at den overhovedet har fundet sted.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier