MedWatch

Ugebrev: God mulighed for Lundbeck-opjustering

Ledelsen i Lundbeck har været konservative i dens forventninger til selskabets økonomiske formåen i 2016, vurderer Økonomisk Ugebrev Formue, der ser en opjustering komme fra selskabet.

Foto: Lundbeck, PR

Der er en god mulighed for en opjustering fra Lundbeck, der aflagde et solidt regnskab for 2015.

Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue.

"I 2016 venter Lundbeck en omsætning på 13,8-14,2 mia. kr., hvilket vil være på niveau med 2015. Til gengæld ventes et positivt driftsresultat på EBIT-niveau på 1,0-1,2 mia. kr. Dette modsvarer en driftsmargin omkring 8 pct.," skriver ugebrevet.

Lundbeck har udstukket langsigtede indtjeningsmål på 3-5 års sigt som lyder på en EBIT-margin på 25 pct., hvilket vil være i tråd med pharmaindustrien generelt.

"Ved den nuværende prissætning har Lundbeck en markedsværdi på ca. 50 mia. kr. Dermed handles aktien til en P/E for 2016 som ligger et stykke over 50, da vi forventer et resultat efter skat omkring 0,6 mia. kr," skriver ugebrevet.

Konservative forventninger

Ugebrevet vurderer dog, at ledelsens forventninger til omsætningen er konservative, så det forventer, at man i løbet af året vil komme med en opjustering, som meget vel kan betyde, at Lundbeck lander på et resultat efter skat relativt tæt på 1 mia. kr. i 2016.

"Allerede fra 2017 forventer vi et resultat efter skat omkring 2 mia. kr. og med stor sandsynlighed endnu højere i 2018," skriver ugebrevet, der derfor mener, at Lundbeck nu for alvor har lagt krisen bag sig, og vurderer, at aktien vil gå ind i en langsigtet stigningsfase i de kommende år.

Derfor sættes kursmålet på et års sigt til 340-360 kr.

Lundbeck-aktien lukkede fredag i 252,30 kr. og der indikeres således et potentiale på mindst 35 pct.

Kåre Schultz har skåret ledelseslag væk

Lundbecks depressionshåb har det svært i Europa

Kåre Schultz: ”Det er spørgsmålet, om man tør”

Lundbeck-chef: Finansielle mål kører indtil vi når dem

Lundbeck øger nu toplinjen og udvider topledelsen

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier