MedWatch

Lundbeck-chef: Finansielle mål kører indtil vi når dem

Kåre Schultz sætter en tidshorisont på opnåelsen af de nye finansielle mål, og fortæller samtidig om en stor effekt af det markante omstruktureringsprogram allerede i år.

Foto: Lundbeck/PR

Tidshorisonten for Lundbecks nye finansielle mål er ikke endeligt fastsat, men kan formentlig nås i løbet af en håndfuld år.

"Det er en målsætning, der kører hele tiden, indtil at vi når dem. Hvis du spørger mig, hvor lang tid jeg forestiller mig, der går, vil jeg sige i størrelsesordenen tre til fem år," siger administrerende direktør i Lundbeck Kåre Schultz onsdag under et pressemøde.

Han fortæller, at de finansielle mål ikke vil blive justeret, blot fordi man når et enkelt af dem.

Lundbecks ambition er blandt andet en overskudsgrad på 25 pct. Desuden skal Lundbeck på sigt levere en ROIC, det vil sige et driftsresultat efter skat som andel af den gennemsnitlige investerede kapital, på 25 pct. Endelig skal cash-to-earnings, som er frie pengestrømme som procent af nettoresultatet, være større end større end 90 pct., skriver Ritzau Finans.

Lundbeck vil desuden på sigt skrue lidt op for udbytterne. Mens udbyttet for 2015 springes over, så er udbyttepolitikken ændret, så målet fremover er, at udbetale mellem 30-40 pct. af årets resultat mod tidligere 25-35 pct.

"Det handler om, at vi vil sikre, at vi har en attraktiv udbyttepolitik. Vi forventer, at når vi forlader 2016, skal vi til at udbetale udbytte igen," siger koncernfinansdirektør Anders Götzsche.

Lundbecks spareprogram, som blev introduceret i august 2015, vil give store besparelser allerede i 2016. Samlet vil spareprogrammet reducere den samlede omkostningsbase med 3 mia. kr. med fuld effekt i 2017, skriver Ritzau Finans.

"Vi har sagt, at omkring halvdelen af de ventede besparelser får effekt i 2016, siger medicinalselskabets topchef, Kåre Schultz," onsdag på et pressemøde i forbindelse med præsentationen af årsregnskabet.

Lundbeck venter i 2016 et driftsresultat (EBIT) på 1-1,2 mia. kr. ud af en omsætning på 13,8-14,2 mia. kr.

Sydbank: 2016-indtjeningen lover godt for Lundbeck

Lundbeck sætter nye langsigtede mål

Lundbeck øger nu toplinjen og udvider topledelsen

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier