MedWatch

Mercks hepatitis-middel slår Gileads guldæg

Amerikanske Mercks hepatitis C-middel ser ud til at have en bedre bivirkningsprofil end verdens i øjeblikket bedst sælgende lægemiddel.

Amerikanske Merck har ifølge FiercePharma fået gode kort på hånden i selskabets konkurrence med Gilead Sciences på området for hepatitis C-behandling.

Sundhedsinformationsfirmaet Advera Health Analytics har kigget nærmere på bivirkningsprofilerne for Mercks Zepatier og Gileads Harvoni og Sovaldi, og det falder umiddelbart ud til Zepatiers fordel.

For mens Harvoni og Sovaldis indlægssedler har bekymrende bivirkninger såsom hjertestop og selvmordstanker, har Zepatier ikke de samme bivirkninger anført. Zepatier er mindre risikabel end Sovaldi ifølge Adveras rapport, men lægemidlets sikkerhed er samlet set på niveau med Harvoni.

Det er gode nyheder for Merck, der aggressivt prøver at positionere sig på markedet. Zepatier og Harvoni virker nemlig næsten lige godt ved behandling af personer i kliniske forsøg, der allerede havde gennemgået behandling, mens Harvoni var mere effektivt end Zepatier og Sovaldi hos patienter, som ikke tidligere havde været i behandling.

Merck fik godkendt Zepatier i USA i januer og satte prisen for et 12 ugers behandlingsregime til 54.600 dollars, hvilket er markant under Sovaldis listepris på 94.600 dollars.

Merck-godkendelse er god nyhed for amerikanske betalere

Grønt lys for flere hepatitis C-behandlinger

Gileads superblockbuster får udvidet paletten

Verdens bedst sælgende lægemiddel sikrer Gilead bundlinjehop på 50 pct.

Forsiden lige nu

Sunstone-selskab vinder patentstrid

Det svenske biotekselskab Cantargia har fået rettens ord for, at selskabets hovedaktiv bygger på en opdagelse, der er beskyttet af patentlovgivningen. Den adm. direktør udtrykker tilfredshed med afgørelsen.

Ny Zealand-direktør: "Vi skal forberede vores lanceringer flere år i forvejen"

Ivan Møller skal opbygge Zealand Pharmas produktion, kvalitetssikring og forsyningskæde forud for biotekselskabets forventede lanceringer af sine første selvejede produkter. Den nye koncerndirektør ser det som "den rigtige stilling både på det personlige og professionelle plan", da han nu også får mere tid med sin kone, som arbejder for Novo Nordisk.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier