MedWatch

Vækstfonden vil bruge overskud på at skabe flere store selskaber

Hos Vækstfonden har man besluttet at bruge overskuddet på at få flere virksomheder frem i den store liga. Blandt andet peger direktør Christian Motzfeldt på fire medicinalselskaber, som oplagte muligheder

Christian Motzfeldt, adm. direktør for Vækstfonden
Foto: Ricky John Molloy

Alt for få af de nye danske selskaber vælger at tage det lange træk og vokse sig store på danske hænder. Det er en af grundene til, at Vækstfonden nu vil bruge overskuddet på at hjælpe virksomheder til at komme op i den store liga, hvor der er en indtjening på 1 mia. eller over 1000 ansatte.

I Dagbladet Børsen fortæller Vækstfondens direktør Christian Motzfeldt, at fonden skal bruge mere tid i de enkelte virksomheder. Det kommer blandt andet oven på meldinger om, at Danmark ikke har formået at skabe én eneste virksomheder, som har over 1000 ansatte i løbet af de seneste 20 år. Christian Motzfeldt opfordrer samtidig andre investorer til at holde ved.

"Vi ser et behov for, at danske investorer holder på virksomhederne lidt længere. Dels vil det hjælpe virksomhederne, sådan at de får tid til at slå rod her i landet, dels vil det generelt styrke økosystemet for opstartsvirksomheder," siger han.

Dermed vil Vækstfonden også hjælpe til med Erhvervs- og Vækstminister Troels Lund Poulsens ambition om, at Danmark skal hæve 32 virksomheder op til at have mindst 1000 ansatte inden 2020. Det er en ambition, som Christian Motzfeldt ser positivt på. Blandt andet peger han på selskaber som Genmab, Bavarian Nordic, Symphogen og Zealand Pharma som stærke kandidater.

Motzfeldt fortsætter som direktør for Vækstfonden

Vækstfondens direktør afviser kritik: "Det er et ligegyldigt regnestykke"

Vækstudspil skal bringe business-engle på banen

Forsiden lige nu

Dansk-stiftet biotekselskab tynget af massiv gæld

Dansk-stiftede Egalet, som har rykket sit hovedkvarter til USA og er børsnoteret på Nasdaq i New York, kæmper med en gæld, der er tre gange så høj som selskabets markedsværdi. Det viser en gennemgang foretaget af EP Vantage.

Rekordhøjt salg for Novo-opkøb

Medicinalselskabet Xellia Pharmaceuticals, der har hovedsæde i Danmark og Novo Holdings som ejer, byder endnu en gang på vækst – faktisk den højeste i selskabets historie. Og der bliver god brug for pengene, for 2018 byder på store investeringer.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier