MedWatch

Krogsgaard: Drøfter sammenligningsstudie mellem Tresiba og Toujeo

Novo Nordisk er ifølge forskningsdirektør Mads Krogsgaard Thomsen sandsynligvis ikke færdige med at sætte Tresiba op mod konkurrenterne i klinikken.

Forskningsdirektør i Novo Nordisk

Novo Nordisk pønser også på at gennemføre et stort sammenligningsstudie mellem Novos nye langtidsvirkende insulin, Tresiba, samt konkurrenten Sanofis nyeste insulin, Toujeo.

Det sagde Mads Krogsgaard Thomsen, koncerndirektør for forskning og udvikling i Novo Nordisk, onsdag på en telekonference.

Meldingen kommer, efter at Novo tirsdag viste resultater i det andet af to blindede studier, der blev udført for at påvise, at selskabets nye langtidsvirkende insulin, Tresiba, reducerer risikoen for hypoglykæmi - et for kraftigt fald i blodsukkeret - sammenlignet med verdens bedste sælgende insulin, Lantus, i behandlingen af type 1-diabetikere.

Studiet faldt succesrigt ud, og da Novo i forvejen havde vist tilsvarende fordele hos patienter med type 2-diabetes, vil selskabet nu går videre og indsende data fra studierne med Tresiba i både type 1 og type 2-diabetikere til de amerikanske sundhedsmyndigheder i løbet af tredje kvartal.

Målet er at få opdateret indlægssedlen med fordelen. Det vil om alt går, som Novo forudser, kunne ske i løbet af næste år, da behandlingstiden hos den amerikanske lægemiddelstyrelse, FDA, er ti måneder.

Frem til da må selskabet ikke markedsføre fordelen i USA, men sygekasserne vil ifølge Novo helt sikkert være opmærksomme på data, blandt andet fordi de offentliggøres i forbindelse med den amerikanske diabetesforenings årsmøde til juni og kort derefter også ventes offentliggjort i et videnskabeligt tidsskrift.

Den behandlingsmæssige relevans af data er ifølge Novo Nordisk stor.

"Antallet af type 1-diabetikere, der skal behandles i et år, for at afværge ét tilfælde af alvorlig hypoglykæmi er tre. I Europa mister man sit kørekort ved blot to tilfælde af alvorlige hypoglykæmi. Så det er særdeles klinisk relevant," siger Mads Krogsgaard Thomsen.

Senioranalytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen vurderede tirsdag over for Ritzau Finans, at data kan blive en klar konkurrencemæssig fordel for Tresiba og muligvis også kan retfærdiggøre, at Novo tager en prispræmie i forhold til de eksisterende langtidsvirkende insuliner.

Analytiker: ”God dag for Novo”

Tresiba-studie viser fordele over Lantus

Forsiden lige nu

Novartis-skandale når den græske regering

Anklagerne om at Novartis har bestukket embedsmænd for at få markedsfordele i Grækenland har nu udviklet sig til en politisk skandale, hvor beskyldninger og sagsanlæg fyger gennem luften mellem politiske modstandere.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier