MedWatch

Eli Lilly taber runde i patentstrid

Eli Lilly har tabt en omgang mod Allergan i patentkamp i Storbritannien om storsælgende kræftmiddel, men kampen er ikke slut endnu.

Foto: Eli Lilly

Sidste runde i en længevarende patentstrid i Storbritannien mellem Eli Lilly, og det der før hed Actavis, men nu hedder Allergan, er ikke faldet ud til Eli Lillys fordel.

Det skriver Reuters.

Striden handler om Eli Lillys blockbuster lungekræftpræparat Alimta, som sidste år solgte for 2,49 mia. dollars – cirka 16,5 mia. kroner - på verdensplan, hvilket betyder, at det er Eli Lillys andet bedst sælgende produkt.

I juni vandt Eli Lilly ellers en runde ved en appeldomstol i det, der kaldes et sekundært patent, som vedrører den vitaminblanding, som gives sammen med Alimta. Her fandt appeldomstolen, at det ikke var okay at opløse Allergans generiske version af Alimta bare i en saltvandsopløsning.

Men den gang tog man ikke stilling til, om den generiske version måtte opløses i druesukker, og det er det, som Højesteret nu har sagt ja til, er ok.

Afgørelsen gælder ikke kun i Storbritannien, men også i Frankrig, Italien og Spanien. Alimta er gået af patent i de store europæiske lande, men vitamin-regimet løber indtil juni 2021.

Eli Lilly vil dog nu appellere den sidste afgørelse, så sagaen er ikke slut endnu.

Lilly vinder amerikansk patentsag om blockbuster

Lilly vinder vigtig sag om patent på kræft-blockbuster

Eli Lilly taber appelsag om topsællert

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier