MedWatch

Svensk medicinalaktie brager i vejret efter købstilbud

Aktionærer i det svenske medicinalselskab Meda kan torsdag lade champagnepropperne springe efter et købstilbud onsdag aften fra amerikanske Mylan.

Den amerikanske medicinalvirksomhed, der har specialiseret sig i kopilægemidler, har budt 165 svenske kr. per aktie i Meda. Det svarer til en samlet værdiansættelse på 7,2 mia. dollar for Meda, skriver Bloomberg News.

Buddet ligger 92 pct. over slutkursen på Meda-aktien onsdag og er også højere end aktiens rekordkurs på 150,80 svenske kr.

Til gengæld vil Mylan kun betale med kontanter for 80 pct. af de aktier, som selskabet modtager i Meda. De resterende aktier vil blive byttet til nye aktier i Mylan.

Meda-aktien stiger torsdag formiddag med 71 pct. til 146,90 svenske kr. på Stockholmsbørsen. Derimod faldt Mylan 9 pct. på eftermarkedet onsdag i USA.

Ifølge Bloomberg News er der tale om en af de højeste præmier, der nogensinde er betalt i medicinalindustrien, når der måles på handler til en værdi over 5 mia. dollar. Modsat ligger prisen i midten af feltet, når der måles på, hvad Mylan betaler for en overskudskrone.

Meda skriver i en meddelelse, at selskabets storaktionærer Stena Sessan og Fidim med henholdsvis 21 pct. og 9 pct. af aktierne, har indgået aftale om at acceptere købstilbuddet.

Mylan i svensk storhandel

Svensk medicinalselskab sælger ud

Medie: Svensk selskab vil sælge amerikanske aktiviteter

Meda køber italiensk selskab for 15 mia. kr.

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier