MedWatch

Tidligere FDA-chef anklages for at skjule bivirkninger ved J&J-middel

Seks patienter anklager den foregående FDA-chef Margaret Hamburg for at skjule skadelige bivirkninger fra Johnson & Johnson-antibiotika, og har lagt sag an mod Hamburg, hendes mand og Johnson & Johnson.

Foto: Carolyn Kaster/AP/POLFOTO/arkiv

Den tidligere FDA-chef Margaret Hamburg anklages for at have skjult vigtige oplysninger om skadelige bivirkninger ved Johnson & Johnsons antibiotika Levaquin. Sagen er anlagt af seks patienter, som blev behandlet med midlet. Det skriver Biospace.

I søgsmålet hedder det sig, at Margaret Hamburg skjulte de negative bivirkninger, så hendes mand, Peter Brown kunne profitere på Johnson & Johnson-aktien – han er adm. direktør hos hedgefonden Renaissance Technologies. Advokaten for de sagsøgende, Larry Klayman, mener, at Brown har tjent op mod 500 mio. dollars på Johnson & Johnson-aktier på grund af, at Hamburg havde undertrykt informationerne. Udover Margaret Hamburg står hendes mand samt Johnson & Johnson også anført som anklagede.

Det er ikke første gang, at Levaquin har været centrum for en retssag. Tilbage i 2012 indgik Johnson & Johnson forlig med 845 sagsøgere, som hævdede, at de ikke var blevet advaret om bivirkninger i tilstrækkelig grad.

Igennem sine advokater afviser Hamburg alle anklager som usande, uforsvarlige og fornærmende, mens Johnson & Johnson udtaler, at de støtter op om selskabets antibiotika.

Milliardkrav mod J&J for at skjule bivirkninger på antibiotika

Medicinalbranchens 10 største markedsføringsforlig

FDA-boss bekræfter sin egen afgang

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier