MedWatch

Jyske: Der venter et langt, sejt træk for ALK

Med den seneste, amerikanske ansøgning skyder ALK det sidste af sted, og inden for en overskuelig tidsramme vil selskabet have en portefølje af tabletbaserede vacciner mod græs, ragweed og husstøvmider. Men der venter ifølge analytiker ALK et langt, sejt træk med et langsomt uptake.

Det er helt efter bogen, at Alk-Abellós partner Merck har indsendt en registreringsansøgning til de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, for tabletvaccinen mod husstøvmideallergi. Sådan lyder vurderingen fra Jyske Banks senioranalytiker, Frank Hørning Andersen.

"Det er helt som ventet. Nu har man fået godkendelsen i Europa, og nu skal vi se på udrulningen i Europa. Med den her ansøgning skyder man det sidste af sted, og inden for en overskuelig tidsramme vil de have en portefølje af tabletbaserede vacciner mod græs, ragweed og husstøvmider," siger Frank Hørning til Ritzau Finans.

Tabletten mod husstøvmider er den tablet, som Jyske Bank har de største forventninger til, men det vil kræve et langt, sejt træk at vænne markedet til de tabletbaserede vacciner. Banken venter, at tabletten mod husstøvmider vil kunne være på markedet i USA inden for et års tid.

"Der venter et langt, sejt træk med et langsomt uptake i markedet med arbejde med alkologer og tilgangen til markedet. Vi forventer, at når vi ser tabletten mod husstøvmider på markedet, så tror vi, at den kan agere løftestang for alle vaccinerne og kunne løfte både Grastek og Ragwitek," siger Frank Hørning.

Både Jyske Banks senioranalytiker og Alk-Abellós administrerende direktør, Jens Bager, understreger den portefølje-baserede tilgang til markedet.

"Hvis husstøvmidetabletten bliver godkendt i USA, vil Merck som følge af godkendelserne af Grastek og Ragwitek i 2014 have mulighed for at tilbyde en bredere portefølje af tabletvacciner til lægerne og patienterne," udtaler administrerende direktør i Alk-Abelló Jens Bager.

ALK når vigtig amerikansk milepæl

ALK-topchef ser frem til 2016

"Det er en festdag herude"

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier