MedWatch

UBS: Novos langsigtede mål er for optimistiske

Novo Nordisk er ifølge analytikerne hos UBS for optimistisk, når det kommer til de langsigtede mål, selskabet har meldt ud. "Ikke sandsynligt, at selskabet vil slippe fri af det stigende prispres," skriver de blandt andet.

De langsigtede mål, som Novo Nordisk meldte ud i forbindelse med sidste uges regnskabsrapportering, er ifølge analytikerne hos UBS for optimistiske.

Det er baggrunden for, at finanshuset har valgt at sænke anbefalingen af aktien til "sælg" fra tidligere "neutral", mens kursmålet er blevet reduceret til 300 kr. fra 370 kr.

"Som vi ser det, kræver Novos langsigtede mål 10 pct. salgsvækst drevet af nye produkter, der kun tilbyder marginal fordel for hovedparten af de patienter, Novo søger at behandle, og derfor er det ikke sandsynligt, at selskabet vil slippe fri af det stigende prispres, der hersker, specielt i USA," lyder vurderingen fra UBS.

Ifølge UBS er konsensus blandt analytikerne en vækst for Novo på 8 pct. i perioden 2016-2020. Det venter UBS imidlertid også er for højt sat og tror selv på en vækst på 6 pct.

Finanshuset vurderer, at en salgsvækst på 10 pct. årligt i perioden 2016-2020 vil kræve en salgsvækst inden for diabetes på 12-13 pct., hvilket vil være en acceleration til vækstrater senest set i 2013, da store amerikanske prisstigninger og Kina stadig var betydelige vækstdrivere.

"Novo håber stadig på pris/miks-drevet insulinvækst i høj encifret procentuel størrelse, men i lyst af seneste trends og det konkurrencemæssige landskab repræsenterer det i vores optik et blue sky-scenario," skriver UBS.

Novo Nordisks markedsværdi skrumper med over 100 mia. kr.

Finanshuse sænker kursmål efter Novo-regnskab

Novo sænker langsigtet mål

Novo får sværere ved at tjene penge

Forsiden lige nu

Sunstone-selskab vinder patentstrid

Det svenske biotekselskab Cantargia har fået rettens ord for, at selskabets hovedaktiv bygger på en opdagelse, der er beskyttet af patentlovgivningen. Den adm. direktør udtrykker tilfredshed med afgørelsen.

Ny Zealand-direktør: "Vi skal forberede vores lanceringer flere år i forvejen"

Ivan Møller skal opbygge Zealand Pharmas produktion, kvalitetssikring og forsyningskæde forud for biotekselskabets forventede lanceringer af sine første selvejede produkter. Den nye koncerndirektør ser det som "den rigtige stilling både på det personlige og professionelle plan", da han nu også får mere tid med sin kone, som arbejder for Novo Nordisk.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier