MedWatch

Kritik af langsommelighed ved fatalt fransk forsøg

De franske myndigheder mener, at Biotrial, der udførte det lægemiddelforsøg, der kostede en fransk mand livet, burde have reageret hurtigere.

Foto: Politiken/POLFOTO

Biotrial, det franske selskab, som udførte det kliniske forsøg, der kostede en mand livet og sendte fem andre på hospitalet i Frankrig midt i januar var for langsomme til at reagere, efter den første forsøgsdeltager blev syg.

Det mener det franske sundhedsministerieum, skriver Biospace.

Ministeriet siger, at det ikke virker til at, der blev overtrådt nogle regler i forbindelse med forsøget, men Biotrial bude have stoppet forsøget, da den første patient blev indlagt. I stedet fik fem patienter yderligere en dosis af det lægemiddel, der blev afprøvet dagen efter, og der gik fire dage, før Biotrial gjorde myndighederne opmærksomme på indlæggelsen.

Biotrial var i gang med et fase 1-forsøg, for den portugisiske lægemiddelvirksomhed Bial, hvor man afprøvede en såkaldt FAAH enzym inhibitor, der hjælper til at regulere kroppens cannabinoid-receptorer. Midlet skulle angiveligt bruges mod smerter.

Hvad der præcist gik galt ved forsøget er endnu ikke klarlagt. 108 patienter fik det fatale lægemiddel i forskellige doser, men kun de seks indlagte oplevede de negative bivirkninger. De havde alle fået den højeste dosis af lægemidlet. De fem indlagte, der overlevede forsøget er alle udskrevet af hospitalet nu, og vil få et yderligere helbredstjek i slutningen af februar.

Fransk tragedie rammer Johnson & Johnson

Hjernedød forsøgspatient i Frankrig er nu død

Seks personer i kritisk tilstand efter klinisk forsøg

Forsiden lige nu

Novartis-skandale når den græske regering

Anklagerne om at Novartis har bestukket embedsmænd for at få markedsfordele i Grækenland har nu udviklet sig til en politisk skandale, hvor beskyldninger og sagsanlæg fyger gennem luften mellem politiske modstandere.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier