MedWatch

Seks personer i kritisk tilstand efter klinisk forsøg

Et klinisk forsøg er gået helt galt i Frankrig, hvor man angiveligt har afprøvet noget smertestillende medicin, der skulle indeholde cannabis.

Foto: Politiken/POLFOTO

RETTELSE: Det franske sundhedsministerium afviser ifølge BBC, at der skulle være tale om et cannabisbaseret smertemiddel.

Seks personer er i kritisk tilstand efter at have deltaget i et medicinsk forsøg, oplyser det franske sundhedsministerium ifølge flere medier. Sundhedsministeriet skriver i en meddelelse på deres hjemmeside, at en ud af de seks, der alle er i intensiv behandling, er erklæret hjernedød.

Ifølge den franske tv-station TF1 står medicinske forskningscenter Biotrial bag forsøget og testpersonerne, der alle var raske og deltog frivilligt, har angiveligt taget medicinen hjemme hos sig selv. Der skulle være tale om et oralt produkt, der er ved at blive udviklet af en europæisk unavngiven virksomhedl. Ifølge Reuters skulle det være et smertestillende præparat indeholdende cannabis. De første forsøgspersoner blev allerede indlagt i starten af ugen.

Det franske sundhedsministerium har med det samme igangsat en undersøgelse af forsøget, og stoppet alle forsøg, og sundhedsminister Marisol Touraine er på vej til Rennes, hvor hun vil holde et pressemøde senere i dag.

Briter opnår nye genveje for cannabis-middel

Medicinalgiganter kom først med medicinsk cannabis... i 1919

Italien vil gro medicinsk marihuana hos militæret

 

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier