MedWatch

Ekspert advarer: Ikke godt at samle alle transplantationer ét sted

Der er fornuft i at samle ekspertise om transplantationer - men ikke i centralisering, siger sundhedsøkonom.

Et strategipapir fra Region Hovedstaden ifølge Jyllands-Posten, at hospitalet sigter efter at samle alle former for transplantation i København. Foto: /ritzau/Sofia Busk/

Fredag kom det frem, at Rigshospitalet i fremtiden bliver det eneste sted, hvor der skal udføres børnehjertekirurgi. Og nu viser et strategipapir fra Region Hovedstaden ifølge Jyllands-Posten, at hospitalet sigter efter at samle alle former for transplantation i København.

Men det er ikke nødvendigvis en god idé, lyder det fra sundhedsøkonom Jakob Kjellberg fra Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning (Kora).

"Jeg vil godt advare imod, at man samler alt på ét sygehus, for det er jo meget rart at se, at det kan løses og organiseres på forskellige måder. Så jeg er ikke sikker på, at det er en god idé at samle det hele," siger han.

Han mener dog, at der kan være nogen fornuft i at samle nogle transplantationer ét sted.

"Det er meget fornuftigt at tænke over, om man har volumen de enkelte steder til at opretholde et center på det højest mulige faglige niveau," siger han til Ritzau.

"Men det er lidt en anden diskussion, om alle transplantationer skal være ét sted, eller om man kan lave en fornuftig arbejdsfordeling på flere forskellige steder," siger Jakob Kjellberg.

/ritzau/

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier