MedWatch

Riget forbereder forsøg med cannabis

På Rigshospitalet er man i gang med at forberede et medicinsk forsøg, der skal undersøge den smertestillende effekt ved brug af cannabis mod kroniske smerter.

Danmarks største hospital, Rigshospitalet, har i øjeblikket et medicinsk forsøg med cannabis på tegnebrættet. Det skriver hospitalet på sin hjemmeside.

Det er Tværfagligt Smertecenter, der er i gang med at planlægge forsøget, som skal undersøge den smertestillende effekt af cannabis i forhold til de kroniske smerter, blandt andet sklerosepatienter oplever.

Indtil videre har der kun været foretaget korte forsøg med cannabis på et par uger, og man har derfor intet videnskabeligt grundlag for de langtidsproblemer, der kan opstå ved medicinsk brug af cannabis. Det forsøg, som man forbereder på Rigshospitalet i øjeblikket, er et lodtrækningsstudie over tre måneder.

"Vi håber, det kan bidrage med mere præcis viden, end vi har i dag, men forsøget er stadig på tegnebordet, og vi er ikke begyndt at rekruttere patienter til forsøget endnu. Det går tidligst i gang i efteråret," udtaler Jette Højsted, specialeansvarlig overlæge på Rigshospitalet.

Læger advarer mod at gøre medicinsk cannabis lovligt

Briter opnår nye genveje for cannabis-middel

Forsiden lige nu

Saniona starter studie med diabetestablet

Kombinationsbehandlingen tesomet fra det danske biotekselskab Saniona er blevet formuleret i én samlet tablet, hvilket skal gøre den mulige diabetesbehandling mere bekvem for patienterne, og man har nu startet et fase 1-studie med kandidaten i den nye formulering.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier