MedWatch

FDA godkender inhalerbart migrænemiddel

De amerikanske sundhedsmyndigheder har godkendt en migrænebehandling, der leveres via næsen ved hjælp af en særlig teknologi.

Foto: stock.xchng.

En ny form for migrænebehandling er blevet godkendt til det amerikanske marked. Godkendelsen fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, tilfalder det amerikanske biotekselskab Avanir Pharmaceuticals, der er en division af Otsuka i USA, for Onzetra, der er en pulverudgave af sumatriptan, skriver Biospace.com.

Lægemidlet bliver leveret gennem Avanirs såkaldte Xsail-teknologi, der bruger patientens eget åndedræt til at blæse medicinen op i næsen. Det vil medføre, at mere af medicinen ender der, hvor den er tiltænkt, i stedet for at ryge ned i halsen.

"Ved at bruge kroppens egenskaber vil halsen lukke, når der bliver blæst, og dermed levere mere af lægemidlet til næsehulen end traditionelle næsesprays," siger Rohan Palekar, adm. direktør hos Avanir, til Biospace.

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier